Business Construct

Care sunt cele mai bune malluri pentru retaileri

Care sunt cele mai bune malluri pentru retaileri
27.04.2011, 23:03 108

Centrele comerciale din Bucureşti cu cele mai bune vânzări în2010 au fost Cotroceni Park, Băneasa Shopping City şi BucureştiMall, din Vitan, potrivit unui sondaj realizat de firma deconsultanţă imobiliară Colliers International în rândul a peste 100de retaileri care operează cel puţin trei magazine în mallurile dinCapitală.

Cotroceni Park, ai cărui administratori au raportat pentru anultrecut vân­zări de 164 de milioane de euro, a fost desemnat decătre retaileri drept proiectul cu cele mai bune vânzări,următoarele poziţii fiind ocupate de către Băneasa Shopping City şiBucureşti Mall, considerate de către retaileri "foarte aproape unulde altul" ca nivel de vânzări.

Proiectele Unirea Shopping Center şi Plaza România, dinMilitari, închid clasamentul primelor cinci proiecte dinBucureşti.

Situaţia s-a schimbat faţă de anul 2009, când proiectele maivechi dominau piaţa. "În 2009, Unirea Shopping Center şi BucureştiMall au ocupat primul, respectiv al doilea loc, în timp ce BăneasaShopping City ocupa locul trei, iar Plaza Romania şi AFI Pa­lacedis­putau locurile 4-5", arată analiştii Colliers.

În ţară mallurile cu cele mai bune vânzări se află în Constanţa(City Park), Cluj (Iulius Mall şi Polus Center) şi Timişoara(Iulius Mall), potrivit aceleiaşi surse. Retailerii au avutevo­luţii variate în cel de-al doilea an de recesiune, astfel căceva mai mult de 50% dintre companiile care au participat la sondajspun că au înregistrat vânzări în creştere, cu până la 30%, în timpce restul firmelor fie au stagnat, fie au înregistrat scăderi.

Diferenţele de vânzări între cele mai bune malluri din Bucureştifaţă de cele din ţară au început să scadă, astfel că dacă în 2009se putea vorbi de un avans al Capitalei de 40% în ceea ce priveştecifra de afaceri pe metru pătrat, anul trecut diferenţa s-a redusla 25%.

Top 3 malluri

1. Cotroceni Park

2. Băneasa Shopping City

3. Bucureşti Mall - Vitan

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO