Business Construct

Câte apartamente noi intră anual la impozitare în Bucureşti: la primăriile de sector se înregistrează circa 5.000, deci 24.000 în total, faţă de 7.000 de locuinţe înregistrate la Statistică

Între cele peste 24.000 de locuinţe pe care le declară primăriile şi cele 7.000 de la INS, sunt câteva mii de unităţi care formează o diferenţă majoră.

Între cele peste 24.000 de locuinţe pe care le declară primăriile şi cele 7.000 de la INS, sunt câteva mii de unităţi care formează o diferenţă majoră.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.02.2022, 00:08 1842

Ziarul Financiar a întrebat primăriile tuturor celor şase sectoare din Bucureşti cum a evoluat numărul de locuinţe pentru care au fost plătite impozite noi în sectorul aferent în fiecare din ultimii cinci ani (intervalul 2017-2021) Demersul ZF a pornit de la cazul Chiajna, unde se remarcă o discrepanţă uriaşă între datele Statisticii şi cele din realitate privind numărul de locuinţe livrate Aceste date referitoare la numărul de locuinţe noi care intră la impozitare anual sunt importante pentru a arăta dimensiunea pieţei rezidenţiale şi dinamica noilor proprietari.

Primăriile de sector din Bucureşti raportează în medie 4.000-5.000 de lo­cuinţe noi anual, plătitoare de im­pozit, în timp ce Institutul Naţional de Statistică (INS) publi­că un număr total de 7.000 de locuinţe livrate în fiecare an în toate cele şase sectoare ale Capitalei, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor transmise de primării şi a celor re­găsite pe platforma Tempo a INS. Între cele peste 24.000 de locuinţe pe care le declară aşadar pri­măriile şi cele 7.000 de la INS sunt câ­teva mii bune de uni­tăţi care formează o diferenţă majoră.

Demersul ZF a pornit de la cazul Chiajna, unde se remarcă o discrepanţă uria­şă între da­tele Statisticii şi cele din realitate pri­vind nu­mă­rul de locuinţe livrate într-una din­tre cele mai mari comune de lângă Bucu­reşti. Comuna Chiajna, care cuprinde satele Chiajna, Dudu şi Roşu, raportează la INS mai puţin de 3.500 de lo­cu­inţe inaugurate în ulti­mii 20 de ani în întreaga comună, în con­diţiile în care doar ansamblul Militari Resi­dence cuprinde 11.000 de apar­ta­men­te în 90 de blocuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO