Business Construct

Ce spun doi producători de polistiren cu fabrici în România despre criza coronavirus: E nevoie de încurajarea investiţiilor în imobiliare. Un sector vital precum construcţiile trebuie să funcţioneze

Producţia de polistiren totalizează 800 de angajaţi.

Producţia de polistiren totalizează 800 de angajaţi.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.03.2020, 15:23 2838

Construcţiile şi producătorii de materiale trebuie să funcţioneze în continuare, chiar şi în contextul crizei coronavirus, spun doi producători austrieci de polistiren cu activitate în România, Austrotherm şi Hirsch Porozell.

„Menţinerea activităţii companiei este unul dintre obiectivele noastre în această nouă situaţie. Am făcut simulări pentru diverse situaţii neprevăzute şi suntem pregătiţi pentru a ne adapta imediat la orice situaţie imprevizibilă. Deoarece noi, ca şi alţi producători, suntem la capătul lanţului de încasare, ne aşteptăm ca, în lipsa unor măsuri clare de susţinere financiară, multe companii din domeniu să-şi oprească activitatea, implicit plăţile”, spune Laurenţiu Istrate, directorul general al Austrotherm România, filiala producătorului austriac cu acelaşi nume.

Austrotherm are trei fabrici pe plan local - în Bucureşti, Roman şi Arad. Capacitatea unită­ţilor este de peste 700.000 de metri cubi de polistiren ex­pandat anual, la care se adau­gă colaborarea pentru o linie de fabricaţie de polistiren expandat de 100.000 de metri cubi, situa­tă în vestul ţării. Pentru polistiren extrudat, capacitatea Austrotherm este de 130.000 de metri cubi anual.

„Am reorganizat activitatea de producţie şi distribuţie, astfel încât să asigurăm protecţia şi siguranţa angajaţilor şi a partenerilor, însă această reorganizare duce la creşterea costurilor interne. Chiar dacă activitatea companiei nu s-a oprit, au fost amânate toate evenimentele planificate pentru această perioadă, iar mare parte din activitatea colegilor din teren şi office s-a mutat online”, mai spune Laurenţiu Istrate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO