Business Construct

Ce vine din urma clădirilor „verzi“: imobile digitalizate, inteligente, cu infrastructură bazată pe internet of things

Ce vine din urma clădirilor „verzi“: imobile...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.11.2018, 19:40 404
♦ Clădirile aşa-numite „verzi“, în care dezvoltatorii investesc pentru a le face eficiente din punct de vedere energetic, avansează treptat spre conceptul de clădiri „albastre“, în care accentul se pu­ne pe tehno­lo­­gizare şi pe do­tarea cu faci­li­tăţi inteligente, un fenomen care ia amploare în real-estate, potrivit consultanţilor imobiliari.
 

„S-au folosit mulţi termeni în ultimii ani pentru a descrie progresele tehnologiei în sectorul imobiliar: automatizarea clădirilor, in­ter­net of things, infra­structură inteligentă etc. Noi (consultan­ţii – n. red.) le spunem clădiri albastre. Pe scurt, clădirile al­bastre sunt clădirile digitalizate“, spune David Canta, managing partner pentru România al brokerului imo­biliar canadian Avison Young.

El exemplifică prin faptul că o clădire digi­ta­li­zată se poate conecta la sis­te­me la transport şi carpo­oling (folosirea unei ma­şini de către mai multe per­soane), astfel încât să co­nec­teze oamenii care lucrează într-o clădire şi au itinerare similare de deplasare de acasă la serviciu.

Rezultatul este eficientizarea cos­turilor şi aerisirea traficului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO