Business Construct

Cea mai puternică firmă antreprenorială românească zburdă: Dedeman a avut un profit de 1 mld. lei în 2018 la afaceri de 7,22 mld. lei

Cea mai puternică firmă antreprenorială românească...

Autor: Bogdan Alecu

31.05.2019, 00:08 2388

Din 2013 încoace, în fiecare an businessul Dedeman a urcat cu circa un miliard de lei, pe măsură ce reţeaua a continuat să crească, ajungând acum la 49 de magazine.

Dedeman, cea mai mare com­panie antreprenorială româ­nească, controlată de fraţii Pavăl, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 7,22 mld. lei (1,55 mld. euro), în creştere cu 14% faţă de anul anterior. Practic, din 2013 încoace, în fiecare an businessul Dedeman a urcat cu circa un miliard de lei, pe măsură ce reţeaua de magazine a continuat să crească.

Dedeman este cea mai extinsă reţea de magazine de bricolaj şi deţine inclusiv proiectele de birouri The Bridge din Bucureşti şi The Office din Cluj-Napoca.

Profitul net al companiei a ajuns în 2018 la peste 1 miliard de lei, ajungând la 1,013 mld. lei (218 mil. euro), în creştere cu 14% faţă de anul anterior, astfel încât proiectul de birouri The Office reprezintă profitul pe şase luni.

Retailerul de bricolaj a companiei a ajuns la finalul aunlui trecut la o reţea de 49 de magazine după ce în septembrie 2018 a deschis magazinul din zona Pantelimon din Bucureşti, în urma unei investiţii de 15 mil. euro. Acesta este al şaselea magazin din Bucureşti al reţelei fondate de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl.

În ultimul an compania a marcat două recorduri consecutive pe piaţa de birouri. În vara anului trecut fraţii Pavăl au cumpărat proiectul The Bridge din zona Orhideea contra a 200 mil. euro - sumă ce va fi livrată în totalitate în momentul în care şi cea de-a treia clădire a proiectului va fi gata, anul viitor. În primăvara anului acestuia tot Dedeman a cumpărat de la NEPI-Rockcastle şi Ovidiu Şandor birourile The Office din Cluj-Napoca, într-o tranzacţie estimată la 130 mil. euro, valoare la cât era evaluat proiectul în raportul fondului de investiţii pe 2018.

În cele 49 de magazine Dedeman lucrează în total peste 10.600 de angajaţi.

Cei doi antreprenori care controlează retailerul de bricolaj Dedeman, cea mai mare companie antreprenorială românească, au devenit activi pe piaţa de capital bucureşteană în 2017, atunci când, pe lângă achiziţiile din cadrul Cemacon, au ajuns să deţină două pachete de câte aproximativ 5% în cadrul companiilor energetice Electrica, Transelec­trica şi Conpet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO