Business Construct

Cel mai mare proiect de infrastructură din Galaţi a primit undă verde: Lucrările pentru şoseaua de centură a oraşului încep peste o lună

Cel mai mare proiect de infrastructură din Galaţi a...

Autor: Petre Mazilu, Cosmin Pirv

31.01.2020, 10:41 832

Centura oraşului Galaţi, cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani, a primit undă verde. Lucrările încep peste o lună, după obţinerea ultimelor avize şi autorizaţii. La final, şoseaua va avea două benzi pe sens şi un pod hobanat, unic în regiune.

Investiţia, în valoare de 30 de milioane de euro, este făcută de Consiliul Judeţean Galaţi, cu ajutorul fondurilor europene.

Consilierii judeţeni au aprobat proiectul tehnic şi documentaţia de execuţie pentru cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani din Galaţi. Dacă totul merge conform planului, constructorul se va putea apuca de treabă în luna februarie, cel mai târziu la începutul lunii martie.

„Cea mai complexă lucrare din cadrul acestui proiect este realizarea podului hobanat. Mai avem de luat două avize, după care vom depune toate actele pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie, astfel încât luna viitoare să putem emite ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Lucrarea trebuie să fie terminată în 18 luni, ceea ce înseamnă că gălăţenii vor putea folosi noua centură în toamna anului viitor.

La final, drumul de centură al Galaţiului va avea patru benzi de circulaţie, un pod înălţat, trei sensuri giratorii, piste pentru biciclete, trotuare pentru pietoni şi iluminat public modern.

„Podul hobanat va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari, fără rampele de acces, şi o lăţime de 19 metri. Acesta va avea patru benzi de circulaţie, pistă de biciclete şi trotuare. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi reabilitate trotuarele, se va amenaja o pistă pentru biciclişti pe o lungime de 6,5 kilometri, vor fi reabilitate toate podeţele de pe traseul drumului şi va fi modernizată reţeaua de colectare a apelor pluviale. Lucrările se vor desfăşura pe o lungime de 10,45 kilometri”, afirmă reprezentanţii Biroului de Presă al Consiliului Judeţean Galaţi.

Pentru realizarea obiectivului vor fi făcute exproprieri şi vor fi demolate 57 de case şi sedii de societăţi comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO