Business Construct

Cele mai mari cereri din piaţa de birouri

Cele mai mari cereri din piaţa de birouri

Autor: Cristi Moga

30.08.2014, 19:50 357

BCR, cea mai mare bancă din România, controlată de grupul austriac Erste, a ieşit în piaţa de birouri pentru a căuta un spaţiu de până la 15.000 de metri pătraţi pentru mutarea unor operaţiuni din Bucureşti, acesta fiind unul dintre cele mai mari mandate din sector.

Luând în calcul o chirie lunară netă de circa 12-13 euro/metrul pătrat, valoarea unui contract de 15.000 de metri pătraţi s-ar putea ridica la peste două milioane de euro pe an, potrivit estimărilor ZF. 

Alte două mandate importante din piaţa de birouri a Capitalei sunt cel prin care germanii de la Deutsche Telekom caută un sediu comun de circa 25.000 de metri pătraţi pentru operaţiunile Rom­telecom şi Cosmote, respectiv cererea francezilor de la Renault de circa 20.000 mp pentru consolidarea operaţiunilor din vestul şi nordul oraşului.

În ceea ce priveşte cele mai mari tranzacţii încheiate în acest an, operatorii de telefonie mobilă Vodafone şi Orange au închiriat spaţii de 15.000 de metri pătraţi, respectiv 14.000 de metri pătraţi, în două clădiri aflate în construcţie în zona Barbu Văcărescu – Floreasca, alte contracte importante fiind semnate de Endava, Ericsson, Allianz sau grupul canadian Telus pentru spaţii de 3.000 – 5.000 de metri pătraţi.

Cele mai mari cereri din piaţa de birouri

- Grupul german Deutsche Telekom caută un spaţiu de circa 25.000 mp pentru gruparea angajaţilor Cosmote şi Romtelecom într-un singur sediu, iar una dintre variante ar fi închirierea unei clădiri ce va fi construită de Ioannis Papalekas pe terenurile fostului depozit Farmexim din Pipera.

- Francezii de la Renault analizează consolidarea operaţiunilor din nordul şi vestul Capitalei într-un sediu comun cu o suprafaţă de circa 20.000 mp în care ar putea lucra în jur de 2.000 de angajaţi. Una dintre variante este închirierea unui imobil nou în cadrul proiectului Sema Parc.

- Cea mai mare tranzacţie semnată anul acesta în piaţa de birouri a fost închirierea de către grupul britanic Vodafone a unui spaţiu de 15.000 mp în turnul Bucharest One aflat în construcţie în apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu din nordul Capitalei.

- Operatorul de telefonie mobilă Orange a închiriat anul acesta un spaţiu de 13.700 mp în prima clădire a proiectului Green Court din nordul Capitalei, birou în care vor fi mutaţi jumătate din cei 3.000 de angajaţi ai companiei franceze.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO