Business Construct

Charles de Gaulle Plaza, vândută pentru aproape 70 de milioane de euro între două fonduri ale germanilor de la GLL

Cel mai important chiriaş din Charles de Gaulle Plaza este în prezent operatorul de telefonie mobilă Vodafone

Cel mai important chiriaş din Charles de Gaulle Plaza este în prezent operatorul de telefonie mobilă Vodafone

Autor: Cristi Moga

23.01.2014, 00:07 509

Charles de Gaulle Plaza, clădirea de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de aproape 23.000 de metri pătraţi care domină principala intrare în Parcul Herăstrău din Bucureşti, a fost vândută anul trecut între două fonduri administrate de compania imobiliară GLL Real Estate Partners într-o tranzacţie de aproape 70 de milioane de euro.

Imobilul, dezvoltat de companiile Avrig 35 şi CA Immo, a fost cum­părat în 2006 pentru 80 de milioane de euro de fondul Accession Fund în cea mai mare tranzacţie imobiliară de pe piaţa locală de la acea vreme.

Accession Fund, fond constituit în 2004 printre ai cărui acţionari se numără grupul italian din industria asigurărilor Generali şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), deţinea imobilul prin intermediul societăţii Centrul Internaţional CDG S.R.L., dar la sfârşitul anului trecut clădirea a fost vândută firmei HR GLL CDG Plaza, controlată de fondul de investiţii HR GLL Central Europe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO