Business Construct

Chiajna, „Triunghiul Bermudelor“ de lângă Bucureşti: „De la un an la altul, nu mai recunoşti locurile, se construieşte foarte mult“

Chiajna, „Triunghiul Bermudelor“ de lângă...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.11.2021, 08:23 17608

Realitatea vizibilă cu ochiul liber în comuna Chiajna de lângă Bucureşti, cea în care sute de blocuri se construiesc la foc automat, este contrazisă de statisticile oficiale. Doar 44 de case şi apartamente au fost livrate, potrivit INS, în 2020 în Chiajna, una din comunele cele mai efervescente ca expansiune rezidenţială din judeţul Ilfov.

Autorităţile invocă probleme de comunicare între instituţii pentru a justifica decalajul ca de la cer la pământ, însă dezvoltatorii aduc în faţă şi alte explicaţii.

„Nu se doreşte raportarea, pentru că ar fi nevoie de infrastructură adaptată la ce se construieşte. Mai sunt şi acum mii de locuinţe în construcţie în Chiajna“, spune un reprezentant al Transparent Residence, un proiect cu blocuri situate pe străzile Sergent Ilie Petre şi Rezervelor.

Locuitorii din comună văd cu ochiul liber schimbarea în ritm alert.

„Dezvoltarea imobiliară de aici este nu rapidă, ci foar­­te rapidă“, spune Ioana, o locuitoare din Chiajna, care s-a mutat acolo în urmă cu zece ani. „De la un an la al­tul, nu mai recunoşti locurile, se construieşte foarte mult. Doar într-un bloc sunt cel puţin o sută de apar­ta­men­te în medie, iar dezvoltatorii nu fac câte unul, ci câte patru-cinci deodată“, adaugă ea.

Pentru că realitatea arată că, de fapt, mii de familii îşi stabilesc anual domiciliul în Chiajna, grădiniţele şi şcolile au devenit suprasolicitate. Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat şi el, într-o intervenţie recentă, că şcolile şi grădiniţele din sector simt presiunea din partea numărului mare de copii care vin să înveţe acolo din comune-satelit, dând ca exemplu Chiajna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO