Business Construct

Cine este misteriosul Simon Roth, cel care va construi viitorul sediu al Renault din Bucureşti

Cine este misteriosul Simon Roth, cel care va construi...

Autor: Bogdan Alecu

03.11.2016, 15:36 4396

Simon Roth, 68 de ani este un om de afaceri de origine israeliană şi fondator al companiei Ganel Real Estate, care a construit mai multe centre logistice pe care le-a închiriat către Renault, cum este cel de la Oarja din apropiere de Piteşti. Acesta este cel mai mare depozit de piese al Renault, de unde se livrează componente pentru modelele Dacia şi cele pe platformă Dacia peste tot în lume. Construcţia are 65.000 mp şi are pe stoc 70.000 de tipuri de piese. 

În Europa Centrală şi de Est a investit în Ungaria începâd cu anul 1997, unde a dezvoltat un centru co­mercial de 40.000 mp şi unul de birouri de 20.000 mp. 

 

Simon Roth

Până în 2003 a dezvoltat în total 26 de proiecte imobiliare, printre care două malluri, patru hoteluri, şase clădiri de birouri, un centru de logistică pentru Geodis. Tot compania condusă de Simon Roth a construit un centru de logistică pentru Alianţa Renault Nissan la Gyor, în Ungaria. 

Simon Roth a câştigat licitaţia celor de la Renault după ce Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de bi­ro­uri, care deţine proiec­tul West Gate din vestul Capi­ta­lei unde îşi au deja bi­ro­uri­le cei de la Renault, s-a retras, lăsând astfel cale liberă omului de afaceri israelian. 

Renault a mai încercat în urmă cu cinci ani consolidarea birourilor din Bucureşti şi în urmă cu doi ani, însă pro­-iec­tul a fost amâ­nat. În pre­zent fran­cezii au bi­­ro­­urile în West Gate, pen­­tru Auto­mo­bile Da­cia şi Renault Co­mer­cial Rou­manie, dar şi ce­lelalte di­vi­zii pre­cum RCI România, în timp ce Re­nault Tech­no­lo­gie Roumanie (RTR) are bi­rourile în Pipera, în pro­iec­tul dez­vol­ta­t de firma Creativ Invest Grup, con­trolată de omul de afaceri Marius Ivan.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO