Business Construct

Citadella Titan, proiect finalizat de patru ani, nu are autorizaţie de securitate la incendiu

Citadella este format din două blocuri cu 224 de apartamente

Citadella este format din două blocuri cu 224 de apartamente

Autor: Cristi Moga

07.05.2014, 00:05 1314
ISU a dat o amendă de 300 de euro în aprilie 2014.
 
Ansamblul rezidenţial Citadella din car­tierul bucureştean Titan, format din două blo­curi cu 224 de aparta­mente, nu are auto­ri­zaţie de securitate la incendiu la patru ani de la finalizarea lucrărilor, deşi obţinerea acestui aviz este obligatorie pentru darea în folo­sinţă a locuinţelor. Proiectul a fost dezvoltat în spatele ma­ga­zinului Auchan şi al centrului co­mercial Iris din Titan de firma BRC Bu­siness Group, controlată de inves­titori israelieni, dar la în­ce­putul anului 2012 societatea a intrat în in­sol­venţă ca ur­mare a ritmului slab de vânzare a apar­ta­mentelor şi a datoriilor acu­mu­late. Până în prezent circa 60 de aparta­mente au fost vân­dute, iar alte circa 30 de lo­cuinţe sunt în­chiriate.
 
„În urma verificărilor efectuate în data de 17.04.2014 la imobilele mai sus men­ţio­na­te s-a constatat că pentru acest ansamblu rezi­denţial a fost ob­ţinut avizul de securitate la in­cen­diu nr. 1052853 din 24.01.2007 (în ve­derea emiterii autorizaţiei de construire). De asemenea, după efectuarea recep­ţiei la ter­minarea lucră­ri­lor a fost solicitată Inspec­toratului pentru Si­tuaţii de Urgenţă «Dealul Spirii» al Munici­piu­lui Bucureşti autorizaţia de secu­ritate la incen­diu, care nu a fost ob­ţinută până în pre­zent, întrucât unele mă­suri pri­vind securitatea la incendiu au rămas în curs de finalizare/re­me­diere/so­lu­ţio­nare“, a precizat Ste­lian Duduş, inspector-şef în cadrul Inspec­to­ra­tu­lui pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - Bu­cureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO