Business Construct

„Clădirile moderne“ de birouri care au devenit deja vechi: trei clădiri de 50.000 de mp trebuie transformate cu zeci de milioane de euro

Cum va fi YUNITY_Park

Cum va fi YUNITY_Park

Autor: Bogdan Alecu

29.04.2022, 00:08 2110

Clădirile şi proiectele de birouri construite în anii ’90 şi 2000 încep să intre în ample proiecte de renovare pentru a ţine pasul cu necesităţile actuale, iar pe măsură ce businessul de astăzi cere spaţii moderne, proprietarii acestora anunţă proiecte de transformare. Acum cel puţin 100.000 mp vor intra într-o nouă etapă de transformare.

Clădirea de birouri de pe Calea Victoriei nr. 109, cunoscută drept fostul sediu al Petrom, dă tonul proiectelor office care vizează transformarea clădirilor vechi de birouri în clădiri noi. Transformarea este făcută de investitorii israelieni de la Hagag. La fel, austriecii de la Immofinanz au cumpărat Bucharest Financial Plaza, fostul sediu al Bancorex din anii ’90 pentru a-l transforma de asemenea într-un proiect nou.

Un alt proiect de mari dimensiuni care intră într-o astfel de campanie este Novo Park, deţinut de Genesis Property, în care Liviu Tudor, proprietarul Genesis, va investi 50 mil. euro pentru a-l transforma în YUNITY Park. Proiectul este prevăzut să fie finalizat în primele trei luni din 2023, cu o investiţie totală de 50 de milioane de euro.

Investiţia în transformarea Novo Park în YUNITY Park va fi susţinută prin finanţare bancară şi din surse proprii ale Genesis Property.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO