Business Construct

CNADNR a semnat contracte de doar 6 mil. euro în primul semestru

CNADNR a semnat contracte de doar 6 mil. euro în primul...

Autor: Andreea Neferu

17.07.2013, 18:25 1663

Cele mai mari nouă contracte semnate în primul semestru al acestui an de Compania Naţională de Auto­străzi şi Drumuri Na­ţionale din România (CNADNR) au o valoare cumulată de sub 6 milioane de euro, echivalentul costului de construcţie a unui kilometru de autostra­dă, arată calculele ZF pe baza informaţiilor transmise de compania de drumuri.

Modernizarea infrastructurii pentru siguranţa circulaţiei pe DN 1, servicii de asistenţă juridică şi actualizări ale unor proiecte tehnice pentru contracte ce au fost reziliate – acestea sunt principalele contracte semnate în prima jumătate a anului.

Singurul proiect de autostradă care a fost semnat în primul semestru, cu o valoare de 58,7 milioane de euro, pentru construc­ţia tronsonului Gilău-Mihăieşti, a fost deja reziliat, pentru că statul nu mai are bani să-l finanţeze.

„Din cauza fondurilor insuficiente susţi­nerii financiare (...), în contextul situaţiei generate de constrângerile financiare actuale generate de criza economică s-a aprobat pro­punerea de reziliere“, spune CNADNR, într-un răspuns semnat de directorul general Mircea Pop.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO