Business Construct

CNADNR plusează şi anunţă că deschide 37 km de autostradă în 2015. Despre “ciotul” de 6,5 km din Bucureşti-Ploieşti, nicio vorbă

CNADNR plusează şi anunţă că deschide 37 km de...

Autor: Andreea Neferu

06.01.2015, 14:26 6001

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a răspuns astăzi unei solicitări transmise de ZF, arătând că în 2015 vor fi inauguraţi 35 de kilometri de autostrăzi, pe ruta Pecica-Arad (10 kilometri din cei 16 pe care îi are în total tronsonul), precum şi pe lotul al doilea al autostrăzii Timişoara-Lugoj, între Sanoviţa şi Izvin (25,6 kilometri).

De asemnea, CNADNR susţine că anul acesta vor fi deschişi şi 1,8 km din cei 22,2 km ai autostrăzii Nădlac-Pecica, care în rest a fost deja deschisă circulaţiei integral la finalul anului trecut. Cei 1,8 kilometri fac legătura cu graniţa, nefiind încă deschişi pentru că nici autostrada maghiară Mako-Nagylak nu este finalizată încă.

Despre tronsonul de 6,5 kilometri de la începutul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, între Şoseaua Petricani şi centura Capitalei, CNADNR nu vorbeşte despre o potenţială deschidere a circulaţiei în 2015, deşi în urmă cu circa două luni instituţia transmitea agenţiei de presă Mediafax un răspuns prin care anunţa că şi acest tronson va fi inaugurat în 2015.

ZF a scris astăzi că în 2015 ar urma să fie inauguraţi doar 10 kilometri de autostrăzi, pe ruta Pecica-Arad, în contextul în care bulgarii se pregătesc să deschidă circulaţia pe 142 de kilometri, iar ungurii pe 55 de kilometri anul acesta.

Tronsonul al doilea al autostrăzii Timişoara-Lugoj, pe care CNADNR îl anunţă de asemenea că ar urma să fie gata anul acesta, are ca termen contractual de finalizare luna iulie a anului 2016. Lucrările pe acest tronson au început anul trecut, după ce contractul de construcţie a fost semnat abia în decembrie 2013, cu aproape un an de întârziere din cauza tărăgănării licitaţiilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO