Business Construct

Coilprofil estimeaza afaceri de 15 mil. euro din produse noi

Coilprofil estimeaza afaceri de 15 mil. euro din produse noi
31.01.2008, 17:30 79

COILPROFIL Romania, divizia locala a grupului belgian Coilprofil, si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 15 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul trecut, pe baza produselor noi din portofoliu lansate in 2007.
"In 2007, cifra de afaceri inregistrata de Coilprofil a fost de circa 10 milioane de euro, ajungand la o crestere de aproximativ 45% comparativ cu 2006. Factorii care au influentat cresterea din 2007 au fost atat externi, de natura economica, sociala si politica, intr-un cuvant situatia actuala care infuenteaza cresterea pietei materialelor de constructii, cat si interni prin largirea gamei de produse", a declarat Laura Mistodinis, director de marketing la Coilprofil Romania.
In 2007, compania a investit 4 mil. euro in majorarea capacitatilor de productie de la fabrica pe care o detine in localitatea Ceptura, judetul Prahova. Astfel, Coilprofil si-a imbogatit portofoliul de produse prin lansarea pe piata a panourilor termoizolante cu izolatie de vata minerala sau polistiren, denumite panouri sandwich, si casetele de fatada.
"In 2007 s-a incheiat a treia etapa de investitii a companiei, din intervalul 2002-2009. Aceasta etapa s-a desfasurat pe o perioada de doi ani, iar valoarea totala a investitiilor Coilprofil pana la jumatatea anului 2007 este de opt milioane euro. Perioada 2007-2009 reprezinta etapa a 4-a a investitiilor, programul incluzand largirea spatiilor de productie, achizitionarea unor utilaje in vederea diversificarii produselor si dezvoltarea serviciilor. Pentru aceasta faza care se afla in plina desfasurare este prevazut un buget de cinci milioane de euro", a spus Mistodinis.
Oficialul companiei a precizat ca sursele de finantare pentru investitiile derulate de Coilprofil in Romania au fost si sunt in cea mai mare parte din surse proprii.
In momentul de fata, compania are 45 de angajati, iar pana la sfarsitul anului are in plan angajarea unui numar de 15-20 de persoane.
Coilprofil a deschis in 2002 o unitate de productie in localitatea Ceptura, unde produce tabla cutata pentru pereti si acoperisuri, casete structurale, panouri sandwich, casete de fatada, accesorii pentru constructii sau renovari si tigla metalica cu suprapunere invizibila intre panouri pentru acoperisuri. Pe piata din Romania, principalii competitori ai companiei sunt Lindab, Kami si Ruukki.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO