Business Construct

Coilprofil: Piaţa construcţiilor rămâne schimbătoare

Coilprofil: Piaţa construcţiilor rămâne schimbătoare

Autor: Andreea Neferu

09.02.2015, 00:05 377
Producătorul de ţigle şi siste­me metalice Coilprofil, divizie a gru­pu­lui belgian cu acelaşi nume, a încheiat anul precedent cu o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro, în „uşoară creştere“ faţă de 2013, şi mizează pe un avans al rulajului de 10% anul acesta.
 
„Preconizăm o creştere (în 2015 - n. red.) bazându-ne pe capacităţile şi po­si­bilităţile interne, ţinând cont şi de cli­ma­tul eco­no­mic şi politic intern şi ex­tern“, afirmă Liviu Misto­dinis, direc­to­rul general al companiei Coilprofil.
 
El mai spune că anul 2014 a fost „destul de imprevizibil“ pentru piaţa în­ve­litorilor metalice, pe care activează şi Coilpro­fil, în sensul în care anul a de­butat lent, apoi a fost o perioadă de pri­măvară-vară în care au existat creş­teri semnificative ale sectorului de pro­fil, în timp ce în ultima parte a anu­lui pia­ţa a scăzut din cauza factorilor eco­no­mici interni şi externi, contrar tendinţelor din anii precedenţi.
 
„În 2015, piaţa construcţiilor îşi va men­ţine caracteristicile anului trecut, di­na­mica schimbătoare, ponderea mare a renovărilor, dar şi decizia cumpă­ră­to­ru­lui bazată pe preţ. Totuşi, situaţia eco­nomică şi politică externă şi internă in­stabilă va influenţa piaţa de profil în ur­mătoarea perioadă“, mai spune Mistodinis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO