Business Construct

Colliers: Cererea pentru birouri s-a dublat în S1. Livrările în retail au frânat în prima jumătate a anului din cauza exploziei costurilor cu materialele de construcţii. „Cei care lucrează în regim work from home nu sunt nici cazuri izolate, dar nici nu domină piaţa.”

Silviu Pop, head of research în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Colliers

Silviu Pop, head of research în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Colliers

Autor: Bogdan Alecu

28.07.2022, 00:05 216

Creşterea cererii pentru birouri, în condiţiile în care doar o parte din angajaţi au rămas să lucreze în work from home, transformă piaţa office într-una a proprietarilor, iar preţurile chiriilor vor creşte, mai ales în cazul clădirilor noi, care respectă şi cele mai noi standarde.

„În primele şase luni ale anului am avut rezultate impresionante, cu o dublare a cererii pentru birouri, la 72.000 mp în Bucureşti şi cu rezultate foarte bune şi în celelalte oraşe mari ale ţării. Sunt tranzacţii mari în piaţă, inclusiv cu conturi foarte mari, de peste 10.000 mp. Cei care lucrează în regim work from home nu sunt nici cazuri izolate, dar nici nu domină piaţa”, a explicat Silviu Pop, head of research în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Colliers.

Piaţa de birouri din Bucureşti a revenit la nivelurile de cerere de dinaintea pandemiei, spaţiile industriale şi logistice merg dintr-un record în altul, în timp ce piaţa de investiţii ar putea atinge cel mai ridicat nivel de tranzacţii din ultimii peste 10 ani, potrivit raportului Colliers pentru prima jumătate a anului 2022. Cu toate acestea, contextul actual a devenit mult mai dificil, ceea ce a condus la temeri legate de o încetinire economică generalizată în rândul ţărilor occidentale, fapt care ar afecta perspectivele pe termen scurt şi mediu ale României şi, prin urmare, perspectivele pieţei imobiliare locale. Chiar şi aşa, Laurenţiu Lazăr, managing partner al Colliers România, susţine că reţeta României de creştere pe termen lung este încă validă, iar investitorii vor continua să ia în considerare acest lucru chiar şi în cazul unui scenariu economic negativ în următoarea perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO