Business Construct

Compania de autostrăzi va controla inopinat şantierele, monitorizându-le cu ajutorul dronelor

Compania de autostrăzi va controla inopinat şantierele,...

Autor: Mediafax

26.05.2017, 00:00 225

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va controla inopinat şantierele cu ajutorul dronelor, procedura de achiziţie prin licitaţie publică a două drone fiind demarată şi urmând să fie finalizată, cel mai probabil, în luna iulie, a anunţat ieri Ştefan Ioniţă, directorul provizoriu al instituţiei. 

Procedura de achiziţie a dronelor a fost demarată, iar Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) va achiziţiona echipament care să ajute la realizarea verificărilor din teren, a explicat Ioniţă, directorul provizoriu al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

„Drona e un element de supracontrol pe care intenţionăm să-l achiziţionăm. (...) Dronele vor fi mânuite de angajaţii CNAIR care vor face controale inopinate, vor face filmări astfel încât nu ştie nimeni că se duc.

Noi o să postăm imaginile pe site-ul nostru astfel încât să fie vizibile şi le vom folosi, pe viitor, şi ca probe în eventuale dispute pe care le avem cu aceşti antreprenori”, a spus directorul CNAIR. Ministrul transporturilor Răzvan Cuc a precizat că monitorizarea şantierelor va fi fizică până la achiziţia dronelor, iar în perioada următoare ministrul intenţionează să facă vizite de lucru neanunţate.

„În perioada următoare o sa fac vizite inopinate pe teren”, a transmis Răzvan Cuc. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO