• Leu / EUR4.9437
  • Leu / GBP5.6284
  • Leu / USD5.0679
Business Construct

Compania de autostrăzi va controla inopinat şantierele, monitorizându-le cu ajutorul dronelor

Compania de autostrăzi va controla inopinat şantierele, monitorizându-le cu ajutorul dronelor

Autor: Mediafax

26.05.2017, 00:00 222

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va controla inopinat şantierele cu ajutorul dronelor, procedura de achiziţie prin licitaţie publică a două drone fiind demarată şi urmând să fie finalizată, cel mai probabil, în luna iulie, a anunţat ieri Ştefan Ioniţă, directorul provizoriu al instituţiei. 

Procedura de achiziţie a dronelor a fost demarată, iar Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) va achiziţiona echipament care să ajute la realizarea verificărilor din teren, a explicat Ioniţă, directorul provizoriu al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

„Drona e un element de supracontrol pe care intenţionăm să-l achiziţionăm. (...) Dronele vor fi mânuite de angajaţii CNAIR care vor face controale inopinate, vor face filmări astfel încât nu ştie nimeni că se duc.

Noi o să postăm imaginile pe site-ul nostru astfel încât să fie vizibile şi le vom folosi, pe viitor, şi ca probe în eventuale dispute pe care le avem cu aceşti antreprenori”, a spus directorul CNAIR. Ministrul transporturilor Răzvan Cuc a precizat că monitorizarea şantierelor va fi fizică până la achiziţia dronelor, iar în perioada următoare ministrul intenţionează să facă vizite de lucru neanunţate.

„În perioada următoare o sa fac vizite inopinate pe teren”, a transmis Răzvan Cuc. Mediafax

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9437
Diferență: 0,0506
Ieri:
Azi: 5.0679
Diferență: 1,1496
Ieri:
Azi: 5.6284
Diferență: -0,5934
Ieri:
Azi: 5.1569
Diferență: 0,4578
Ieri: