Business Construct

Compania Pinum demarează în T1/2023 o investiţie de 20 milioane de euro într-o nouă fabrică de uşi şi ferestre

Francesco Curcio, di­rectorul general executiv al Pinum Doors&Windows, parte a grupului italian Nusco, controlat de familia Nusco.

Francesco Curcio, di­rectorul general executiv al Pinum Doors&Windows, parte a grupului italian Nusco, controlat de familia Nusco.

Autor: Bogdan Alecu

28.09.2022, 07:38 458

Cererea pentru uşi şi ferestre la nivel european va creşte în perioada următoare, în condiţiile în care prin PNRR se pot reabilita termic clădiri, mo­tiv pentru care Pinum, compania de­ţi­nută acum de Nusco SpA, va de­ma­ra construcţia noii fabrici de 20 mil. euro.

„Noua unitate va fi de 5-6 ori mai mare decât cea existentă. Vom exportă şi în Italia, cât şi în alte pieţe europene, dar şi în Statele Unite. În Italia şi în Europa de Vest deja se lucrează la reabilitarea termică a clădirilor. Ener­gia a devenit un factor esenţial, prin urmare se urmăreşte reducerea cos­turilor de întreţinere prin rea­bili­tarea, îm­bunătăţirea şi înlo­cuirea uşilor şi ferestrelor. Da­torită cererii pe care o avem, în curând, vom îmbunătăţi pre­zen­ţa comer­cială în Franţa, Germania şi Spania“, a spus Francesco Curcio, di­rectorul general executiv al Pinum Doors&Windows, parte a grupului italian Nusco, controlat de familia Nusco. 

În primăvara acestui an Pinum estima o creştere a cifrei de afaceri de 15% în 2022. În 2021 businessul a fost de 17,6 mil. euro, cu 32% peste 2020.  Fabrica actuală, amplasată pe platfor­ma Pipera, va fi închisă în momentul în care va porni producţia la unitatea cea nouă.

Cel mai probabil construcţia va începe în primul trimestru din 2023 iar în 2025 aceasta va porni producţia. În locul fabricii va fi extins cu următoarele faze proiectul Nusco City din zona Pipera. "Noua fabrică va deservi România şi Italia în primul rând, dar vizează şi o extindere a prezenţei pe piaţa europeană. Fabrica cea nouă va fi construită în zona de nord a Bucureştiului, pe un teren de 6 hectare, din care doar hala principală de producţie va ocupa 20.000 mp. Va fi una dintre cele mai mari fabrici de uşi şi tâmplărie din România", a spus Francesco Curcio.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO