Business Construct

Companii din Italia şi Dorinel Umbrărescu au încasat cei mai mulţi bani de la CNAIR în 2017, pentru lucrări efectuate în Transilvania

Companii din Italia şi Dorinel Umbrărescu au încasat...

Autor: Bogdan Alecu

22.01.2018, 00:08 1903

Din cele mai mari 50 de plăţi realizate de către compania naţională de drumuri şi autostrăzi, 33% au mers către constructorii din România, restul fiind împărţiţi între italieni, austrieci, spanioli, francezi şi greci. Dorinel Umbrărescu a rămas şi anul trecut cel mai bine plătit drumar român.

Pe de altă parte, firmele controlate de Umbrărescu, UMB Spedition şi Tehnostrade, lucrează la lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva sau A3 Câmpia Turzii-Tg.-Mureş. În plus, Spedition UMB reabilitează DN12 Chichiş-Topliţa şi DN15 Topliţa-Reghin.

Singura plată realizată de companie care nu a vizat un drum din Transilvania a fost una de 17,3 mil. lei către grecii de la Aktor pentru autostrada Bucureşti-Braşov. Asocierea Aktor-Euroconstruct lucrează la ultimii 3 km ai autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, tronsonul dintre Str. Popasului şi Şos. Petricani, investiţie estimată la 30 mil. euro, din care anul trecut au primit astfel aproape 4 mil. euro. Teoretic în vara acestui an drumul ar trebui inaugurat, la 6 ani de când a fost deschisă circulaţia între centura Capitalei şi Ploieşti.

Cele mai mari două plăţi realizate anul trecut au mers către autostrada Lugoj-Deva. Cea mai mare sumă, de 56 mil. lei, a fost plătită către italienii de la Salini Impregilio. Aceştia au construit lotul 2 din autostradă, iar contractul a fost semnat în 2013. A doua cea mai mare sumă, de 55,6 mil. lei, a mers către Tehnostrade, tot pentru autostrada Lugoj-Deva, compania lui Dorinel Umbrărescu construind lotul 4 al drumului de mare viteză.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO