Business Construct

Conferinţa ZF Birouri & Rezidenţial 2020. Cosmin-Victor Smighelschi, Associate, Crosspoint Real Estate: Sunt puţine tranzacţii de intrări de companii noi în piaţă. Există un blocaj internaţional, s-au tranzacţionat în special relocări

Conferinţa ZF Birouri & Rezidenţial 2020

Conferinţa ZF Birouri & Rezidenţial 2020. Cosmin-Victor...

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.09.2020, 12:29 151

Cosmin-Victor Smighelschi, Associate, Crosspoint Real Estate, spune că anul acesta su loc puţine intrări de companii noi pe piaţa locală, având în vedere incertitudinea creată de panemia de COVID-19.

„Intrări în piaţă sunt foarte puţine, noi am avut doar două de la începutul pandemiei, până în prezent. Deciziile d extindere pe pieţe noi au fost prudente, oamenii au preferat să vadă ce se întâmplă în următoarele luni din acest an şi vor lua decizii în funcţie de evoluţia sau involuţia pandemiei. Există un blocaj internaţional în a intra în pieţe noi, tranzacţiile au fost în special relocări”, a spus Cosmin-Victor Smighelschi în cadrul conferinţei ZF Birouri & Rezidenţial 2020.

 

Alte declaraţii

 

Important este să analizăm piaţa din punct de vedere economic. În prezent, din punct de vedere tranzacţional suntem la un minim. Există tranzacţii, închidem contracte şi în prezent, dar vorbim de tranzacţii de 250.000 mp, 500.000 mp, nu putem lua decizii peste aceste suprafeţe. Este şi logic având în vedere această perioadă incertă. Cred că lucrurile se vor prelungi şi în primul semestru din 2021.

Piaţa de office este un indicator pentru cum merge economia. Dacă nu putem crea în Bucureşti un hub regional pentru orice industrie – spre exemplu cea de IT, nu vom avea un succes peste câţiva ani.

Pe termen mai lung vom umple toate clădirile cu businessuri de calitate. În ultimii 5 ani sunt din ce în ce mai bune companiile care ocupă spaţiile de buirouri de clasă A. Pentru ca partea de real estate să fie privită ca un element important trebuie să aducem plus valoare, companii de succes şi este ideal ca aceste companii să facă sedii în România, nu doar subsidiare.

Jucătorii din piaţa de real estate – investitori, dezvoltatori, agenţi – trebuie să ne unim, pentru că urmează doi ani interesanţi, trebuie să aducem plus valoare, proiecte mixte care să asigure siguranţa şi confortul clientului. Trebuie să avem o viziune comună şi să livrăm proiecte care să răspundă nevoilor noi din piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO