Business Construct

Confirmare: CTP achiziţionează peste 110.000 mp de spaţii industriale de la compania Zacaria Industrial şi îşi extinde şi diversifică portofoliul de pe piaţa din România

Confirmare: CTP achiziţionează peste 110.000 mp de...

Autor: Bogdan Alecu

10.09.2021, 14:01 2977

CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator de spaţii logistice şi industriale de clasa A din România, cu peste 1.850.000 mp suprafaţă închiriabilă, a achiziţionat aproximativ 112.000 de m2 de spaţii industriale de la  Zacaria Industrial, reprezentând parcuri logistice în patru oraşe din România şi marcând direcţia strategică a grupului de a îşi face simţită prezenţa în oraşe noi precum Craiova, şi a-şi întări prezenţa în oraşe precum Sibiu, Arad şi Oradea.  Prin această achiziţie, CTP se apropie cu paşi rapizi de obiectivul său pentru anul 2021, de a deţine 2.000.000 de m2 de depozite pe piaţa locală. CTP continuă astfel să-şi construiască o fundaţie solidă pentru dezvoltarea afacerilor din România şi să-şi dezvolte prezenţa în oraşe-cheie din ţară.

ZF a scris încă din luna iulie că CTP discută cu Zacaria achiziţia mai multor centre logistice.

Astfel, la Arad şi la Sibiu, CTP îşi consolidează şi îşi extinde portofoliul deja existent în cele două oraşe extrem de relevante pentru coridoarele logistice paneuropene. Oradea, de asemenea, devine un punct nodal pe harta CTP, prin prisma noilor spaţii achiziţionate, dar şi a proiectului de construcţie a terminalului cargo al Aeroportului din Oradea pe care compania l-a câştigat recent, în urma unei licitaţii desfăşurate în luna august 2021. Mai mult decât atât, prin această achiziţie, CTP adaugă o locaţie nouă în portofoliul său, în Craiova, oraşul care face legătura din punct de vedere logistic între Bucureşti şi zona de vest a ţării.

„Suntem fideli strategiei noastre de a ne dezvolta regional în Transilvania, iar această achiziţie adaugă piese importante în portofoliul nostru regional. Le urăm bun venit tuturor clienţilor noi care intră, în acest fel, în marea familie CTP şi ne bucurăm că punem pe harta noastră în România un oraş precum Craiova.,” a declarat Ana Dumitrache, Country Manager CTP România.

Tranzacţia a fost structurată şi implementată de echipa de tranzacţii a CTP România, condusă de Andreea Enescu, iar CTP a beneficiat de servicii remarcabile de consiliere juridică, adecvate complexităţii achiziţiei, din partea avocatului Theodor McCann de la Casa de avocatură Constantinovici, McCann şi Asociaţii, parte a The Law Chamber, în parteneriat cu Casa de avocatură Biriş-Goran. Tot de partea CTP a acţionat şi Avison Young, prin David Canta, Managing Director, care a declarat: “Sunt onorat că am facut parte din aceast proiect, care setează un nou record pe piaţa de investment în sectorul industrial-logistic. România are un potenţial extraordinar pe acest segment, susţinut de o cerere în creştere pentru spaţii premium şi randamente atractive pentru investitori. Sunt sigur că vor urma şi alte tranzacţii de anvergură.”

În 2020, CTP a mai realizat o serie de tranzacţii similare, printre care achiziţia platformei A1 Business Park din Dragomireşti Vale de la Cromwell Property Group şi cea a parcului industrial Equest Logistic Park, situat pe autostrada A1, în apropiere de Bucureşti, de la Forum Serdika.

Până la această tranzacţie CTP deţinea depozite de clasa A în 10 oraşe din România: Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Turda, Ineu şi Salonta. În Europa Centrală şi de Est, compania este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale şi logistice cu un portofoliu de 6,6 milioane m² pe care şi-a propus să-l extindă la 10 milioane m² până în 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO