Business Construct

Construcţiile au un nou lider: Bog’Art, aproape de 1 mld. lei afaceri, după dublare în 2018

Raul Doicescu

Raul Doicescu

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.06.2019, 07:18 1490

Compania din construcţii Bog’Art, deţinută de omul de afaceri Raul Doicescu, şi-a majorat afacerile cu 90% în 2018, avansul ducând businessul la 925,5 milioane de lei, după cum arată datele publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Prin acest rezultat, Bog’Art devine pentru prima dată liderul pieţei locale a construcţiilor, un sector în care locul întâi fusese ocupat anul trecut de austriecii de la Strabag, iar locul al doilea – de CON-A, un business antreprenorial românesc.

Profitul Bog’Art a fost de asemenea în creştere în 2018, ajungând la 8,6 milioane de lei, însă nu a atins recordul din 2015, când ajunsese la 9,2 milioane de lei. Numărul mediu de angajaţi ai constructorului român a fost anul trecut 496, după ce compania a mai recrutat 72 de oameni faţă de anul anterior.

Oficialii Bog’Art nu au dorit să comenteze evoluţia rezultatelor financiare ale companiei în 2018.

Afacerile aproape duble pe care le-a obţinut Bog’Art în 2018 au venit în contextul în care compania a început să lucreze la câteva proiecte mari de construcţii. Din categoria proiectelor recente menţionate pe site-ul constructorului fac parte magazinul Ikea din zona Theodor Pallady din Bucureşti – a cărui deschidere este încă aşteptată, ansamblul de trei clădiri de birouri The Bridge – cumpărat anul trecut de fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, proiectul de birouri Globalworth Campus, birourile Timpuri Noi Square – dezvoltate de Vastint (parte a Ikea), şi birourile Expo Business Park – dezvoltate de Portland Trust.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO