Business Construct

Construcţiile, vârful de lance al economiei româneşti în pandemie, s-au ajustat uşor în ianuarie 2021. Infrastructura creşte însă cu două cifre

Construcţiile, vârful de lance al economiei româneşti...

Autor: Răzvan Botea

17.03.2021, 00:07 1608

Construcţiile, care în 2020 au adus cel mai im­por­tant aport la atenuarea scăderii economice, au scăzut în prima lună din 2021 cu 3,6% prin comparaţie cu aceeaşi lu­nă din 2020. Evoluţia a venit din cauza scăderilor de do­uă cifre pe zona de rezidenţial şi nerezidenţial, însă infra­structura, care înseamnă jumătate din piaţa de con­strucţii, a crescut cu 17%, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Anul 2020, an de criză pentru aproape toate sectoarele economice, a fost unul foarte bun pentru piaţa de construcţii şi din inerţia proiectelor pornite în anii an­teriori, care nu s-au oprit în pandemie, şi analiştii din pia­ţa de construcţii se aşteaptă ca zona de rezidenţial şi co­mercial să stagneze sau să scadă în 2021, dar partea de in­frastructură şi logistică să continue să crească şi să contrabalanseze scăderea.

„Pe partea de infrastructură există optimism. S-au luat nişte decizii ferme pentru deblocarea şi accelerarea unor proiecte de infrastructură şi părerea mea este că se va merge pe o direcţie bună“, spune Bogdan Funieru, ma­naging director la Neomar Consulting, companie de con­sultanţă în construcţii, care adaugă că evoluţia con­strucţiilor în ansamblu nu este determinată de lunile de iarnă, când există fluctuaţii mai mari din cauza condiţiilor meteorologice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO