Business Construct

Constructorii din România: Din septembrie 2021 până în februarie 2022, creşterile de preţ la materiale de construcţii au ajuns între 60% şi 80%

Constructorii din România: Din septembrie 2021 până...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.03.2022, 11:22 663

Statul ar trebui să intervină asupra preţului combustibilului, să blocheze exporturile de materiale de construcţii şi să demareze proiectele de reabilitare termică a blocurilor, sunt de părere reprezentaţii Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii, pentru a împiedica escaladarea problemelor pentru companiile de profil.

"Trebuie să avem un dialog cu decidenţii politici, iar statul trebuie să intervină, altfel nu vom putea menţine salariile la nivelul actual. Din septembrie 2021 până în februarie 2022, creşterile de preţ la materiale de construcţii au ajuns între 60% şi 80%", a spus Irinel Gheorghe, vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii.

Trimestrul al patrulea din 2021 a venit cu o scădere de 10% pentru industria construcţiilor comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, mai spun reprezentanţii FPSC, iar numărul de insolvenţe şi falimente în domeniu este mai mare acum chiar şi decât 2010, un an care stabilise un record din acest punct de vedere.

"Creşterea excesivă a preţurilor face ca societăţile de construcţii să nu mai aibă o viziune clară asupra şantierelor", a spus Alexandru Rotaru, vicepreşedinte FPSC.

Situaţia este dramatică în construcţii, a adăugat şi Cristian Erbaşu, preşedintele FPSC.

"Avem solicitări de găsire a unor soluţii de la toţi membrii noştri - constructori de drumuri, de monumente, de clădiri rezidenţiale sau birouri. Firmele vin cu plângeri majore în ceea ce priveşte predictibilitatea în construcţii", a spus el.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO