Business Construct

Constructorul austriac Strabag: Forţa de muncă a fost dinamică în S1/2020. Am angajat oameni în mai multe ţări, printre care şi România

Constructorul austriac Strabag: Forţa de muncă a fost...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.11.2020, 00:07 1910

Constructorul austriac Strabag, cu afaceri de 772 mil. lei în România, spune, în raportul financiar al grupului aferent primului semestru al anului, că Europa de Sud-Est vine cu provocări în ceea ce priveşte competiţia pe piaţa construcţiilor.

„Forţa de muncă s-a dovedit a fi dinamică (în primul semestru din 2020 - n. red.), cres­când cu 4%, până la 19.701 de persoane. Numă­rul de angajaţi a crescut mai ales în România, Serbia, Cehia, Austria şi Croaţia“, se arată în raport.

Strabag are aproape 1.000 de angajaţi în Româ­nia, dintre care peste 200 re­crutaţi pe par­cursul anului trecut. Compa­nia este al doi­lea constructor de pe piaţa locală după cifra de afaceri, într-un top condus de ita­lienii de la Astaldi.

Din rândul proiectelor nou-câştigate de Strabag în prima parte a anului 2020, se menţionează podul de peste râul Someş, în Satu Mare, un contract de aproximativ 30 mil. euro, semnat în aprilie. În plus, în luna iunie, Strabag a început construcţia unui nou tronson din autostrada A3, între Ungheni şi Târgu-Mureş, un contract de 40 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO