Business Construct

Consultanţii imobiliari: Există deja în piaţă cereri pentru reducerea chiriilor, în special din partea celor din HoReCa

Marius Şcuta, head of office department & tenant representation al JLL România:

Este mult prea devreme să putem anticipa ce se va întâmpla în următoarele săptămâni. Nu cred că toţi chiriaşii îşi vor diminua spaţiul. Sistemul de muncă de acasă nu este un sistem sănătos pe termen lung pentru companii care au densitate mare de angajaţi.

Marius Şcuta, head of office department & tenant representation al JLL România: Este mult prea devreme să putem anticipa ce se va întâmpla în următoarele săptămâni. Nu cred că toţi chiriaşii îşi vor diminua spaţiul. Sistemul de muncă de acasă nu este un sistem sănătos pe termen lung pentru companii care au densitate mare de angajaţi.

Autor: Bogdan Alecu

25.03.2020, 14:06 293

„Sistemul de muncă de acasă nu este pentru mulţi un sistem sănătos pe termen lung“.

Reducerea puternică a prezenţei din clădirile de birouri, completată de interzicerea oricăror activităţi în spaţiul public, sunt măsuri care pun presiune economică puternică pe restaurante, cafenele şi baruri. Chiar şi în cazul în care livrările prin servicii dedicate continuă, aceştia trebuie să plătească chirie pentru spaţii neutilizate în acest moment, care nu aduc niciun venit.

„Aşa cum era de aşteptat, există deja cereri venite din partea chiriaşilor, în special cei din HoReCa. Preconizam că toate aceste cazuri vor fi tratate individual, în funcţie de urgenţă, de profilul de business afectat şi de bunăvoinţa proprietarilor“, explică Ma­rius Şcuta, Head of Office Department & Tenant Representation în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO