Business Construct

Cosmin Pătroiu, CEO TeraSteel: Sectorul de construcţii ar putea să scadă în acest an cu 4-5%, ca urmare a evoluţiei economiei şi creşterii preţului materialelor

Cosmin Pătroiu, CEO TeraSteel: Sectorul de construcţii...

Autor: Roxana Rosu

04.06.2019, 10:41 389

„Conceptul de hale la cheie s-a dovedit a fi un pariu câştigător pentru noi. Contractarea de hale la cheie a intrat pe un trend crescător începând cu 2017 şi a continuat şi în 2018. Evoluţia din primele luni ale anului ne face să fim optimişti şi estimăm că 2019 se va înscrie în aceeaşi linie cu anii precedenţi“.

Sectorul de construcţii ar putea să scadă în acest an cu 4-5%, ca urmare a evoluţiei economiei, creşterii constante a preţului materialelor de construcţii şi a eventualei scăderi a puterii de cumpărare, este de părere Cosmin Pătroiu, CEO TeraSteel, parte a Grupului TeraPlast, unul dintre cei mai importanţi producători de panouri termoizolante, structuri zincate şi hale la cheie.

Compania vizează o creştere a afacerilor de peste 15% anul acesta. TeraSteel deţine trei fabrici: două în România şi una în Serbia, inaugurată în anul 2017. Fabrica din Serbia, prima fabrică deschisă în străinătate după 1990 şi aflată integral în proprietatea unei companii private româneşti, deserveşte ţări precum Serbia, Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croaţia şi Muntenegru, dar şi pieţe secundare precum Ungaria, sudul României şi nordul Greciei. Ponderea TeraSteel în veniturile consolidate ale Grupului TeraPlast în 2018 este de 33%.

Compania a înregistrat anul trecut o creştere de 13% a suprafeţei medii a halelor la cheie realizate, concept lansat în 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO