Business Construct

Cosmin Raileanu, CEO & Founder Vindem-Ieftin.ro: Cererea pentru termosisteme este foarte mare şi au fost probleme de stocuri. Producătorii locali nu au fost pregătiţi pentru cererea din piaţă

Cosmin Raileanu, CEO & Founder Vindem-Ieftin.ro: Cererea...

Autor: Roxana Rosu

29.09.2022, 10:58 229

Cererea pentru termosisteme este foarte mare şi au fost probleme de stocuri pentru că producătorii locali nu au fost pregătiţi pentru cererea din piaţă, pe fondul creşterii atenţiei clienţilor la eficienţa energetică a proiectelor, a spus Cosmin Raileanu, CEO & Founder la Vindem-Ieftin.ro, la conferinţa ZF Birouri si Rezidential 2022.

Noi vindem materiale online, în sistem e consultanţă. Anul acesta este atipic. Anul trecut nu aveam stocuri de materiale de construcţii. Acum avem stocuri, dar clienţii sunt mult mai atenţi şi achiziţiile ţin cont de preţ şi calitate. Creşterea din ultimii 4 ani s-a diminuat. Oamenii au dificultăţi financiare şi sunt mai atenţi. Nu au renunţat la proiecte, dar le amână.  Oamenii sunt dezamăgiţi de ştiri şi s-au blocat pe partea financiară”.

Piaţa ne permite o creştere de 50% pe an şi ne ţinem de ea.  Vindem către micii dezvoltatori. Noi negociem la furnizori în funcţie de cantitatea cerută. Nu avem un preţ fix, ci depinde de volum.

Ce a mai declarat Cosmin Raileanu:

Antreprenorii români continuă să investească, nu s-au oprit. 50% dintre clienţii noştri sunt antreprenori care construiesc în regie proprie. Nevoia clientului ne duce spre un anumit furnizor. Logistica şi transportul se reflectă în preţ, dar depinde mult de importuri, de costul de achiziţie şi căutăm cea mai bună ofertă.

Preţul fierului s-a dublat la începutul războiului, dar şi-a revenit treptat şi este acum similar cu anul trecut, ceea ce este încurajator.

Sunt clienţi care comandă deja să cumpere pentru 2023, mai ales fier şi cărămidă, cee ace înseană că vor construe. Sunt atenţi preţ şi se tem că ele vor creşte anul viitor. Vor transparenţă, vor consultanţă, vor negociere.

Estimăm dublarea sau tripalrea businessului în următorii ani.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO