Business Construct

CTP, cel mai mare jucător de pe piaţa de logistică, construieşte un proiect logistic de 100.000 de metri pătraţi la Arad. Investiţie estimată la 80 milioane de euro

CTP, cel mai mare jucător de pe piaţa de logistică,...

Autor: Bogdan Alecu

24.08.2022, 07:38 513

CTP extinde planul de investiţii pentru Arad cu proiectul CTPark Arad West de 100.000 mp, acesta fiind şi primul parc construit de la zero de către dezvoltator în Arad.

Lucrările de dezvoltare vor începe în ultimul trimestru al anului 2022, iar în anul 2023 vor fi livrate primele spaţii. Investiţia este estimată la circa 80 mil. euro conform calculelor ZF, luând o medie de 800 de euro/mp investiţie în industrial, care include atât terenul, cât şi construcţia.

Pe piaţa din Arad, compania CTP a intrat în anul 2015 şi mai deţine parcurile industriale CTPark Arad şi CTPark Arad North, care cumulează aproape 60.000 mp, iar astfel suma totală a investiţiilor va fi de circa 100 de milioane de euro.

„Noul proiect pe care îl demarăm, CTPark Arad West, va putea acomoda atât toate tipurile de companii şi de activităţi, având în vedere locaţia cu foarte bun acces la transportul în comun, până la logistică de dimensiuni mari sau mici, precum şi producţie“, a declarat Aurel Cârstea, business development manager pentru Transilvania în cadrul CTP România.

Aradul continuă astfel să atragă investiţii în sectorul logistic şi industrial, mizând pe conexiunea feroviară dar şi pe autostradă cu Vestul.

Cea mai recentă tranzacţie a vizat Arad Business Park, deţinut printr-un vehicul de investiţii de fondul Stage Capital deţinut de Deutsche Bank şi Goldman Sachs cumpărat acum de belgienii de la WDP.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO