Business Construct

CTP continuă investiţia în CTPark Bucharest North cu o nouă dezvoltare de 95.000 mp, cu titlu de parc industrial

CTP continuă investiţia în CTPark Bucharest North cu o...

Autor: Bogdan Alecu

14.12.2021, 15:43 1027

CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator de spaţii industriale şi logistice de clasa A din România, continuă dezvoltarea parcului CTPark Bucharest North, cu noi clădiri cu o suprafaţă totală de 95.000 mp. Noua investiţie din zona Afumaţi beneficiază de scutiri de impozite pe proprietate, în baza titlului de parc industrial şi va genera între 300 şi 1.000 de locuri de muncă, în funcţie de utilizarea spaţiului închiriat. Acest avantaj va fi transferat partenerilor CTP pentru a susţine dezvoltarea businessurilor şi pentru a asigura o creştere organică omogenă.

Alături de Primăria Afumaţi, CTP România a anunţat lansarea unei noi etape, denumită Parcul Industrial Afumaţi, o dezvoltare pe un teren de 18 hectare. Noua investiţie va totaliza aproximativ 95.000 mp de spaţii industriale şi logistice, iar prima clădire va fi livrată  in al doilea trimestru din 2022. CTP diversifică totodată tipul de clădiri, oferind spre închiriere suprafeţe de la 2.500 până la 50.000 mp, precum şi spaţii de dimensiuni mai mici, de 500, 800 sau 1.000 mp, pentru companiile aflate într-o primă etapă de dezvoltare.

„Observăm o cerere în creştere pentru spaţii industriale şi logistice de calitate în nordul Bucureştiului. Vom extinde CTPark North Bucharest printr-o nouă investiţie, cu tipuri diferite de clădiri şi spaţii flexibile, începând de la 500 mp. Apreciem suportul autorităţilor locale din Afumaţi, care ne-au acordat facilităţile fiscale în baza cărora am obţinut titlul de parc industrial pentru acest nou proiect. Aceste facilităţi ne vor ajuta să atragem noi investitori în zona Afumaţi, oferindu-le spaţii logistice de cea mai înaltă calitate, amplasate strategic în nordul Capitalei, la un preţ extrem de competitiv pe piaţă”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head, CTP România.

Titlul  de  Parc Industrial a fost acordat ţinând cont de investiţiile pe care compania CTP le-a făcut în dezvoltarea zonei Afumaţi şi de impactul pe care îl are la nivel economic pentru comunitatea locală. Astfel, este confirmat angajamentul dezvoltatorului CTP România de a susţine dezvoltarea zonei Afumaţi prin investiţii însemnate, care vor genera locuri de muncă şi beneficii pentru comunitate şi autorităţile locale şi centrale.

Parcul logistic CTPark Bucharest North a fost deschis în luna iulie a anului 2020 şi are o suprafaţă de 27 de hectare.

În România, CTP deţine o suprafaţă totală de 2 milioane mp de depozite de clasa A în 14 oraşe din România: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Turda, Caransebes, Ineu şi Salonta. În Bucureşti, CTP deţine cinci parcuri industriale: CTPark Bucharest North, CTPark Bucharest, CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest South şi CTPark Chitila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO