Business Construct

Cum arată bazinul de polo al Clubului Steaua, o investiţie de 6,2 milioane de euro. Galerie FOTO

Bazinul de polo din Complexul Sportiv Ghencea

Bazinul de polo din Complexul Sportiv Ghencea

Autor: Mirabela Tiron

05.12.2012, 14:42 5071

Investiţia de 27,9 milioane de lei (6,2 mil. de euro) în bazinul de polo din Complexul Sportiv Ghencea al Clubului Steaua a fost finalizată, acesta fiind primul bazin de polo acoperit din Bucureşti.

Proiectul include un bazin de competiţie cu o suprafaţă de 832 de metri pătraţi, cu o adâncime de 2,3 metri, un bazin de antrenament de 312 metri pătraţi, cu o adâncime variabilă între 1,2 şi 1,6 metri, o tribună cu 400 de locuri. Clădirea a fost concepută pe trei niveluri: nivelul 1 corespunde subsolului destinat spaţiilor tehnice, nivelul 2 este reprezentat de parterul destinat holurilor de acces, vestiarelor, anexelor şi sălii bazinului iar nivelul 3 este destinat gradenelor şi circulaţiei spectatorilor.

Proiectul a fost demarat în cadrul programului Bazine de Înot, derulat de Compania Naţională de Investiţii. Contractul de execuţie a fost încheiat î 2010, fiind atribuit, în urma procedurilor de achiziţie publică firmei Contrucţii Erbaşu SA.

Compania a avut în 2011 afaceri de 185 mil. lei (43 mil. euro) şi un profit de 29 mil. lei (6,7 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Compania avea anul trecut 319 angajaţi. Această companie a dezvoltat şi bazinul didactic de înot din Titu, judeţul Dâmboviţa şi se ocupă şi de dezvoltarea bazinului olimpic de înot al Clubului sportiv Dinamo, un contract de 42 milioane de lei (9,7 mil. euro).

Programul “Bazine de Înot” a fost aprobat în 2007 iar între 2007 şi 2008 s-au derulat procedurile pentru contractul de proiectare a proiectelor pilot şi au fost obţinute avizele. În 2009 a avut loc predarea şi avizarea finală a proiectelor pilot iar în august au început licitaţiile pentru atribuirea contractelor de execuţie. O parte din contracte pentru aceste bazine de înot au fost atribuite în timpul mandatului Elenei Udrea, fostul ministru al turismului.

În prezent, din cele 30 de bazine contractate, au fost finalizate patru bazine didactice (în Câmpina, Titu (judeţul Dâmboviţa), Turda- judeţul Cluj şi Tulcea) şi unul de polo, cel din complexul Ghencea. Alte 12 sunt în execuţie iar 13 sunt contractate, fără ordin de începere a lucrărilor.

“Am continua finanţarea la cele mai importante bazine de înot, cel de polo şi unele didactice, pe care le considerăm proiecte strategice de importanţă naţională. La 13 bazine nu s-a dat încă ordin de începere a lucrărilor”, a declarat Eduard Hellvig, noul ministru al turismului, prezent la inaugurarea bazinului de polo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO