Business Construct

Cushman & Wakefield: România a atras investiţii imobiliare de 440 mil. euro în primele trei trimestre din 2016

Cushman & Wakefield: România a atras investiţii...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.01.2017, 00:05 432

România înregistra în trimestrul al treilea din 2016 printre cele mai mici randamente ale clădirilor nou construite (yield) din Europa de Est, fiind de­van­sată doar de Turcia, potrivit unui studiu realizat de compania americană de real-estate Cushman & Wakefield.

Astfel, rata de rentabilitate - veni­turile obţinute de proprietar după in­vestiţia într-un proiect imobiliar - este de 7% pentru centrele comerciale din Ro­mânia, de pildă, în vreme ce în Ucraina ajunge la 13,25%. Pentru bi­rouri, nivelul din Ro­mânia este de 7,25%, doar Turcia înre­gis­trând mai puţin - 6,8%. În sectorul lo­gis­tic, Ro­mâ­nia este la coada clasa­men­tu­lui Europei de Est, cu o rată de 8,75% yield. În ceea ce priveşte in­ves­tiţiile în imo­biliare, România in­ves­tise până în trimestrul 3 al anului trecut 440 mil. euro, cu 2,45% mai puţin faţă de 2015, fiind cea mai mică scădere din zona Europei Centrale şi de Est.

Cu toate acestea, unele ţări din regiune au cunoscut investiţii în creştere, „campioana“ fiind Ungaria, care a alocat sectorului imobiliar cu aproape 68% mai mult decât în anul anterior. Alte creşteri au fost bifate în Ucraina şi Polonia. La polul opus, Turcia a scăzut nivelul de investiţii cu circa 81%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO