Business Construct

Dambovita Center creste la 600 mil. euro

Dambovita Center creste la 600 mil. euro
29.11.2007, 02:23 22

COMPANIA Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Dambovita Center din Bucuresti, cunoscut sub numele de Casa Radio, va investi in urmatorii doi ani un miliard de euro pentru realizarea a cinci proiecte imobiliare in Romania, suma incluzand si proiectul din Capitala.
"Am inceput in acest an cinci proiecte imobiliare in Timisoara, Miercurea-Ciuc, Iasi, Slatina si Bucuresti, in care vom investi aproximativ un miliard de euro. Proiectul Dambovita Center este cel mai important dintre acestea", a declarat Mordechay
Zisser, presedintele grupului israelian Europe Israel, care controleaza compania Plaza Centers.
Plaza Centers a anuntat recent ca a triplat valoarea investitiei in cadrul proiectului Dambovita Center pana la 600 de milioane de euro, in conditiile in care va fi construita o roata panoramica cu un diametru de
60 de metri, dupa modelul celei din Londra, precum si o fantana arteziana cu o inaltime de 95 de metri.
In prezent, Plaza Centers asteapta pentru finalul acestui an obtinerea avizelor de constructie pentru proiectul aflat pe locul fostei Casa Radio si estimeaza ca in decurs de 40 de luni (pana in 2011) sa finalizeze intregul proiect.
Modificarile aduse la proiectul Dambovita Center au majorat investitia la circa 600 de milioane de euro, proiect in care Compania Nationala de Investitii detine o participatie de 15% si care va intra in proprietatea statului peste 49 de ani. Europe Israel a anuntat ca va dezvolta, prin intermediul Plaza Centers, o retea de circa 15 centre comerciale, primele terenuri fiind achizitionate la Iasi, Timisoara, Slatina si Miercurea Ciuc.
Plaza Centers, ale carei actiuni sunt listate la Bursa din Londra de anul trecut, este prezenta in tari precum Ungaria, Polonia sau Cehia si-a extins de curand operatiunile in Asia. Cel mai mare proiect din Romania al Plaza Centers, excluzand Casa Radio, va fi realizat la Iasi, unde compania israeliana va investi 115 milioane de euro.
Proiectul este, de asemenea, mixt si va cuprinde spatii comerciale (54.000 de metri patrati), birouri (15.000 de metri patrati), cu optiune pentru dezvoltarea de spatii rezidentiale cu o suprafata de 70.000 de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO