Business Construct

Dan Mircescu, producătorul acoperişurilor Novatik, estimează o scădere de 15% a afacerilor, în scenariul realist. „Exportul reprezintă o prioritate pentru a disipa riscul pe mai multe pieţe“

ANTREPRENORI LOCALI

Dan Mircescu, producătorul acoperişurilor Novatik, estimează o scădere de 15% a afacerilor, în scenariul realist. „Exportul reprezintă o prioritate pentru a disipa riscul pe mai multe pieţe“

Dan Mircescu, director general şi proprietar Novatik: De remarcat este că, în perioada izolării din starea de urgenţă, reparaţiile şi finisajele au înregistrat un boom, oamenii au preferat să renoveze şi să repare, profitând de timpul avut la dispoziţie.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.08.2020, 16:55 349

♦ Novatik are circa 60 de angajaţi şi vinde, în afara României, în ţări ca Slovenia, Austria, Cehia, Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova, Franţa, Germania şi Croaţia, dar şi pe continentul african.

Producătorul de acoperişuri Novatik din Băicoi, deţinut de familia Mircescu, ia în calcul două scenarii de business pentru 2020, ca urmare a efec­telor pan­de­miei de CO­VID-19. Astfel, compania esti­mează că, în scenariul pozitiv, va obţine o cifră de afaceri simi­lară cu anul trecut, când a raportat 35 de milioane de lei, iar în scenariul realist, rezultatul va fi mai mic cu 15% faţă de cel din 2019.

„Pentru noi, primul trimestru a de­bu­tat spectaculos, înregistrând o creş­te­re de 25% la sfâr­şi­tul lunii fe­brua­rie. Însă, înc­epând cu a doua jumăta­te a lunii martie, cifrele au început să scadă, ra­por­tat la lunile similare din 2019, iar la sfârşitul lui iu­nie, am înregistrat o scă­de­re de 18% com­pa­rativ cu aceeaşi pe­ri­oa­dă a anu­lui trecut. De ase­me­nea, adap­tarea progra­mu­lui şi a activităţii la con­­di­ţiile de pandemie au fost şi sunt în con­tinuare o mare provocare“, spune Dan Mircescu, director general şi proprietar Novatik.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO