Business Construct

Dan Şucu, Mobexpert: Toate semnalele sunt pozitive, climatul este diferit. Din 2016 reluăm extinderea

Dan Şucu, proprietarul Mobexpert:  Partea favorabilă este legată de posibilitatea de a produce în România. Pentru prima dată pot spune că am percepţia că există oarecare înţelegere şi sprijin inclusiv din partea sistemului bancar pentru ideea de a produce în ţară.

Dan Şucu, proprietarul Mobexpert: Partea favorabilă este legată de posibilitatea de a produce în România. Pentru prima dată pot spune că am percepţia că există oarecare înţelegere şi sprijin inclusiv din partea sistemului bancar pentru ideea de a produce în ţară.

Autor: Ioana David

13.05.2015, 00:08 2178

Grupul Mobexpert, deţinut de omul de afaceri Dan Şucu, a înregistrat în primele patru luni ale anului o creştere de 12% a vânzărilor, prima de două cifre după anii de criză, iar Şucu spune că după mai mulţi ani de amânare a achiziţiilor de mobilă a venit vremea creşterilor şi în acest domeniu.

„Cu adevărat favorabilă, piaţa de mobilă nu a mai fost din 2008. În momentul de faţă pia­ţa este în creştere şi este legată de faptul că în ultimii doi ani s-a construit mai mult. Achiziţia de mobilă nu este o urgenţă pentru client, iar amânarea deciziei de cumpărare, înce­pută în 2009, şi-a arătat partea negativă până anul trecut“, a afirmat Şucu într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

Grupul Mobexpert a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 540 mil. lei (122 mil. euro), iar anul acesta estimează o creştere până la 585 mil. lei (131 mil. euro). Grupul operează o reţea de 32 de magazine şi hipermagazine, fiind cel mai extins retailer local. Mobexpert este un business integrat, magazinele fiind susţinute de o reţea de nouă fabrici în Bucureşti, Dej, Târgu-Mureş şi Suceava şi de platforme logistice la Târgu-Mureş şi în Capitală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO