Business Construct

Daniel Stăncescu, CEO al producătorului de materiale de construcţii AdePlast: Este important să nu blocăm economia. Statul trebuie să fie pragmatic şi realist

Daniel Stăncescu, CEO al producătorului de materiale de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

18.03.2020, 14:27 442

Economia are mai mult nevoie de injecţii de cash şi mai puţin de reduceri de dobânzi, pentru a se redresa după criza generată de epidemia de coronavirus, este de părere Daniel Stăncescu, CEO al producătorului de materiale de construcţii AdePlast.

„Este important să nu blocăm economia, este important să conştientizăm cu toţii că economia României are nevoie de susţinere şi de măsuri rapide, după modelul granzilor din Uniunea Europeană. Statul trebuie să fie pragmatic şi realist: economia are nevoie şi va avea nevoie, în perioada post-criză, de bani, injecţii agresive de cash, nu de amânări, prorogări, şi mai puţin de reduceri de dobânzi sau alte instrumente cu efect întârziat. Măsurile fiscal-monetare reprezintă mai mult un mesaj, nu o faptă. Este vremea faptelor”, spune Daniel Stăncescu.

AdePlast produce mortare, polistiren şi vop­sele în cele 11 fabrici pe care le are la Ploieşti, Oradea, Roman şi Craiova, tota­li­zând aproape 500 de angajaţi. În unităţile amin­­tite se produc vopsele, polistiren şi mor­tare pentru construcţii.

„Lucrăm în toate facilităţile în parametri normali. Am luat toate măsurile de prevenţie recomandate de guvern şi OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii – n. red.), suntem în legătură permanentă cu partenerii noştri, monitorizăm activitatea în şantiere, în magazinele DIY (de bricolaj – n. red.) şi în piaţa de retail. Toţi partenerii noştri lucrează în condiţii normale. Deocamdată, nu ne punem problema închiderii vreunei fabrici sau a reducerii numărului de angajaţi.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO