Business Construct

Dascălu a bătut palma şi cu C&A pentru trei malluri

Dascălu a semnat un contract cu retailerul de îmbrăcăminte C&A, care va deschide trei magazine în proiectul Palas Iaşi, aflat în construcţie, în Iulius Mall Timişoara şi în Iulius Mall Suceava. Cele trei spaţii se vor întinde pe o suprafaţă cumulată de circa 4.300 de metri pătraţi. Cel mai mare va fi magazinul din Timişoara, ce se va întinde pe două niveluri, cu o suprafaţă totală de 1.700 mp.
25.05.2011, 23:14 394

Omul de afaceri Iulian Dascălu, 41 de ani, proprietarul reţeleide centre comerciale Iulius Mall, este primul român care a reuşitsă îi aducă în mallurile sale pe cei mai mari jucători străini dinfashion, începând cu Inditex, H&M, New Yorker şi terminând mairecent cu C&A.

Dascălu a semnat un contract cu retailerul de îmbrăcăminteC&A, care va deschide trei magazine în proiectul Palas Iaşi,aflat în construcţie, în Iulius Mall Timişoara şi în Iulius MallSuceava. Cele trei spaţii se vor întinde pe o suprafaţă cumulată decirca 4.300 de metri pătraţi. Cel mai mare va fi magazinul dinTimişoara, ce se va întinde pe două niveluri, cu o suprafaţă totalăde 1.700 de metri pătraţi.

La Iaşi, C&A va ocupa aproximativ 1.380 metri pătraţi laparterul Palas Mall, în timp ce magazinul din Iulius Mall Suceavava fi situat tot la parter şi va avea 1.225 metri pătraţi.

C&A deţine în prezent opt magazine pe piaţa locală şi aanunţat că vrea să deschidă în acest an alte opt unităţi.

Omul de afaceri Iulian Dascălu a realizat anul trecut venituride 41,2 milioane de euro din închirierea mallurilor deţi­nute înCluj, Timişoara, Suceava şi Iaşi, în creştere cu 3% faţă de anulprecedent, pe fondul finalizării în luna noiembrie a anului 2009 aunei investiţii de 60 de milioane de euro în extinderea proiectuluidin Timişoara.

Omul de afaceri ieşean şi-a dezvoltat treptat reţeaua decentre comerciale şi a convins grupuri precum Auchan, Inditex,H&M sau Cinema City să îl urmeze în mallurile sale, considerateprintre cele mai bune din afara Capitalei.

Dascălu a "furat" modelul de dezvoltare a centrelor comercialedin Statele Unite şi a colaborat cu mai multe bănci care l-aucreditat cu sute de milioane de euro pe cel care a devenit cel maimare proprietar de malluri din România.

Cel mai ambiţios proiect al lui Dascălu este deocamdată înconstrucţie la Iaşi, unde până la sfârşitul acestui an ar trebuifinalizat complexul mixt Palas, o investiţie de 260 de milioane deeuro situată în "buricul oraşului".

Şi pentru acest proiect Dascălu a semnat contracte de închirierecu retaileri precum Auchan, H&M sau New Yorker, semn că le-acâştigat încrederea străinilor în viabilitatea proiectelorconstruite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO