Business Construct

Dascălu derulează un proiect de 500.000 de euro pentru reamenajarea parcului din vecinătatea Iulius Mall Cluj

FOTO: Reamenajarea spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest

FOTO: Reamenajarea spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest

Autor: Laurentiu Cotu

22.08.2013, 18:11 934

Compania Iulius Group, cel mai mare dezvoltator de centre comerciale de tip mall din România, controlată de omul de afaceri Iulian Dascălu, are în derulare la Cluj un proiect de 500.000 de euro pentru reamenajarea spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest, situat în apropierea Iulius Mall.

Astfel, în momentul de faţă, pe lângă plantările de arbori, se desfăşoară lucrări tehnice aferente componentei de agrement, se realizează infrastructura pentru pista de ciclism şi de alergare şi se lucrează la structura de rezistenţă, din beton şi metal, a debarcaderului şi a pietonalului din imediata apropiere a lacului.

Totodată, investiţia Iulius Group presupune păstrarea şi toaletarea sălciilor existente, plantarea a aproximativ 18.000 de arbuşti, flori şi arbori de diferite dimensiuni, realizarea a 10.000 mp de gazon, precum şi a unor alei de promenadă, pistă pentru alergare şi pentru ciclism, spaţiu de joacă pentru copii, pietonal şi debarcader.

Suprafaţa totală ce va fi amenajată este de peste 30.000 mp, iar de regenerarea peisagistică se ocupă compania italiană Lemscape, care a conceput şi parcul de peste 50.000 mp al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, investiţie de 265 mil. euro a Iulius Group, inaugurată în mai 2012.

Conform unor informaţii anterioare, proprietarul Iulius Group, mai are în plan dezvoltarea la Cluj-Napoca a unui proiect în valoare de 12 mil. euro, ce presupune în principal realizarea unei clădiri de birouri în apropierea centrului comercial Iulius Mall Cluj. Compania nu a comunicat în prezent date referitoare la această investiţie.

Iulius Group a investit peste 600 de milioane de euro în cele cinci proiecte pe care le deţine la Iaşi, Suceava, Timişoara şi Cluj-Napoca. Anul trecut compania a finalizat Palas Iaşi, un complex multifuncţional, cu spaţii de retail, de birouri, hoteluri şi rezidenţiale. Investiţia în proiect s-a ridicat la 265 de milioane de euro, din care 213,5 milioane de euro finanţare bancarã.

Suprafaţa totală construită a Palas Iaşi este de 270.000 metri pătraţi, din care Palas Mall ocupă 54.200 metri pătraţi, iar Palas Shopping Street 6.300 metri pătraţi. Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi, iar lucrările de construcţie au început în urmă cu aproximativ cinci ani. Mall-urile Iulius, exclusiv Palas Iaşi, totalizează peste 400.000 metri pătraţi.
 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO