Business Construct

Daw Benţa şi Hasit au investit 11 mil. euro în 2019 în fabrici noi pe piaţa de 80 mil. euro a adezivilor pentru construcţii

Daw Benţa şi Hasit au investit 11 mil. euro în 2019...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.12.2019, 00:05 473

Pe aceeaşi piaţă a adezivilor pentru construcţii a fost anunţată recent tranzacţia prin care AdePlast, producătorul român de materiale de construcţii, cu 11 fabrici în portofoliu, va fi preluat de grupul elveţian Sika.

Două companii - Daw Benţa şi Hasit - au investit împreună 11 milioane de euro în 2019 în fabrici noi de adezivi pe piaţa locală de profil, evaluată la 80 de milioane de euro, potrivit unei analize din anuarul ZF Construcţii şi imobiliare.

Producătorul de lacuri, vopsele şi alte materiale pentru construcţii Daw Benţa, controlat de antreprenorul Remus Aurel Benţa, a început, pe 31 octombrie, producţia în cele două fabrici noi de polistiren şi de adezivi din judeţul Mureş. La începutul acestui an, oficialii de la Daw Benţa spuneau că investesc 6,5 milioane de euro în cele două unităţi de producţie noi. Lucrările de construcţii au demarat în august anul trecut. Prin această investiţie compania şi-a dublat capacitatea de producţie a produselor sub brandul Caparol - marcă din portofoliul Daw Benţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO