Business Construct

Dawnay Day investeste intr-un mall in Satu Mare

Dawnay Day investeste intr-un mall in Satu Mare
26.07.2007, 17:01 155

Grupul britanic Dawnay Day, care detine Macromall Brasov, va dezvolta in Satu Mare un mall cu o suprafata inchiriabila de 30.000 de metri patrati, valoarea totala a investitiei fiind de 61 de milioane de euro.
Mall-ul de la Satu Mare, dezvoltat de Dawnay Day, care va cuprinde 900 de spatii de parcare, peste 135 de magazine si 8-10 sali de cinema, va fi situat in centrul orasului pe un teren de 2,7 hectare, inaugurarea fiind programata in trimestrul doi din 2009. In investitia de 61 de milioane de euro este inclus si pretul terenului.
"Am decis sa facem aceasta investitie in Satu Mare pentru ca orasul raspunde obiectivelor noastre de dezvoltare. Satu Mare ofera o piata cu multiple posibilitati, mai ales pentru ca acolo nu a fost construit niciun centru comercial si de divertisment modern pana in prezent", spune Adina Calinescu, country manager Atrium Centers.
Britanicii au achizitionat anul trecut Macromall Brasov pentru 19 milioane de euro, randamentul tranzactiei fiind de circa 9%. In portofoliul Dawnay Day se mai afla inca trei proiecte imobiliare, toate pe sectorul de retail, respectiv trei mall-uri care urmeaza sa fie construite in Cluj, Arad si Baia Mare. Valoarea celor trei proiecte, dezvoltate sub marca Atrium Centers, este de circa 185 de milioane de euro. Bugetul total alocat de investitorii britanici pentru Romania in urmatorii ani este de 900 mil. euro. Calinescu anuntase recent ca desi a intrat pe piata locala mai ales in regiunea Transilvaniei, Dawnay Day doreste sa-si extinda reteaua de mall-uri Atrium Centers la nivel national.
Ca valoare, cel mai important proiect al britanicilor este
Atrium Centers Cluj, investitia initiala fiind estimata la circa 85 de milioane de euro. Mall-ul va fi dezvoltat pe terenul fostei fabrici "Tricotaje Somesul" si va dispune de 32.000 de mp de spatii comerciale si de 10.000 de mp
utili rezervati birourilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO