Business Construct

De la birouri moderne, la căsuţa din pădure: corporatiştii plătesc să lucreze în mijlocul naturii

De la birouri moderne, la căsuţa din pădure:...

Autor: Mihaela Milea

16.08.2020, 22:16 213

O căsuţă de lemn de 22 de metri pătraţi, care se află în pădurea făget, din judeţul Cluj, poate fi închiriată cu aproximativ 60 de euro pe noapte. Corporatiştii îi trec pragul pentru muncă remote şi relaxare.

Dragoş are 37 de ani şi a lucrat cinci ani la o firmă de publicitate. Deşi a trecut pragul multor birouri de cinci stele, Dragoş spune că a găsit pentru câteva nopţi locul perfect unde poţi îmbina munca şi relaxarea: într-o căsuţă de lemn. Pentru o noapte de cazare, a plătit 60 de euro.

„Eram oarecum mai reticent la a mă deplasa prin ţară”, spune Dragoş. „Mă şi tenta faptul ca văzusem nişte imagini foarte drăguţe şi nu mai avusesem niciodată experienţa asta. E un echilibru în a sta cât mai aproape de natură şi de a avea confortul tipic unui hotel”, povesteşte fostul corporatist.

Csata Tünde este managerul unui astfel de proiect şi spune că a investit într-o căsuţă de lemn 40.000 euro. O astfel de cazare poate fi găsită în pădurea Făget din judeţul Cluj, în Neamţ sau Sibiu.

„E ca o locuinţă. În căsuţa noastră poate să stea o familie. (...) Al nostru are 12 metri pătraţi de geam, căsuţa noastră. Ea are aer condiţionat, are încălzire în pardoseală, are panouri fotovoltaice care produc curentul pentru led-urile şi luminile din interior. Mai sunt în România. În Neamţ este o căsuţă şi în Sibiu, căsuţa plimbăreaţă”, spune Csata Tünde, manager de proiect Tiny Transilvania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO