Business Construct

Deblocarea plăţilor pentru investiţii publice aduce construcţiile la plus 34% în luna octombrie 2022

Deblocarea plăţilor pentru investiţii publice aduce...

Autor: Răzvan Botea

20.12.2022, 00:07 1132

Deblocarea plăţilor pentru proiectele de investiţii publice, care s-a văzut din a doua parte din 2022, a ridicat construcţiile la un plus de 34% în octombrie 2022, cea mai recentă lună pentru care Institutul Naţional de Statistică (INS) a publicat date. Construcţiile inginereşti, unde intră mai ales infrastructura mare, au crescut cu 50% ca volum, mai arată sursa citată.

Mai rămâne ca toate aceste statistici să se vadă şi în viaţa reală. România are circa 990 de kilometri de autostrăzi, printre ultimele ţări din Uniunea Europeană la acest capitol. Mai mult, sunt regiuni întregi, cum este regiunea Moldovei, care nu au niciun kilometru de autostradă. Legătura dintre Bucureşti şi Suceava, de exemplu, este făcută prin E85 sau DN2, cunoscut ca „Drumul Morţii“. Este vorba de un drum cu o bandă şi jumătate pe sens, unde au loc frecvent accidente rutiere mortale. Lipsa de infrastructură de transport este, de asemenea, unul dintre factorii care ţin unele regiuni ale României în subdezvoltare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO