Business Construct

Dedeman se uită la proiectul de birouri The Bridge, evaluat la peste 150 mil. euro

Dedeman se uită la proiectul de birouri The Bridge,...

Autor: Cristina Roşca, Cristian Hostiuc

02.07.2018, 00:07 2417

Fondatorii retailerului de bricolaj Dedeman, fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, se uită pe piaţa imobiliară şi iau în calcul preluarea proiectului de birouri The Bridge dezvoltat de compania Forte Partners pe terenul fostei fabrici de pâine Spicul, vizavi de Carrefour Orhideea, conform surselor din piaţă. Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii celor două părţi nu au răspuns solicitării ZF.

Proiectul evaluat la peste 150 mil. euro cuprinde o clădire deja finalizată şi o alta în construcţie ce urmează a fi livrată în trimestrul al patrulea din acest an.

Cel mai mare chiriaş al proiectului de birouri este BCR, cea mai mare bancă din România după active, care a preluat 18.000 mp în proiect. De altfel, BCR este şi cea care ar urma să finanţeze parţial eventuala achiziţie a proiectului de către familia Pavăl, cea care a fondat Dedeman.

Restul de bani ar urma să provină din fonduri proprii în contextul în care retailerul de bricolaj Dedeman, cea mai mare companie antreprenorială din România, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, şi-a majorat profitul cu aproape 25% în 2017 faţă de anul anterior. Valoarea profitului s-a situat astfel la 889 mil. lei (circa 193 mil. euro), cel mai înalt nivel înregistrat de companie până acum. Fraţii Pavăl au adunat profituri de peste 700 de milioane de euro în ultimii şase ani. Cifra de afaceri a Dedeman este de peste 1 mld. euro anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO