Business Construct

Dezbatere ZF/BREC: Emil Ivănescu, OAR: Planul Urbanistic General introduce o anumită transparenţă la nivelul Bucureştiului

Dezbatere ZF/BREC: Emil Ivănescu, OAR: Planul Urbanistic...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.12.2022, 09:53 171

Planul Urbanistic General (PUG), atunci când va fi adoptat, ar trebui să facă lumină în modul în care se construieşte în Bucureşti, este de părere Emil Ivănescu, preşedintele OAR (Ordinul Arhitecţilor din România) – filiala Bucureşti.

„Planul Urbanistic General (PUG) introduce o anumită transparenţă la nivelul Bucureştiului. Acum este realizat în proporţie de 20%, dar ar putea să fie definitivat în curând. Acum, contractul pentru realizarea PUG stă între primar şi Universitatea Ion Mincu şi trebuie semnat de primar”, a spus Emil Ivănescu, unul dintre speakerii la masa rotundă care a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie, un eveniment organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu BREC (Bucharest Real Estate Club).

De aproape doi ani, Bucureştiul se află în situaţia în care nu are un Plan Urbanistic General (PUG). Ca efect, nu au mai fost demarate proiecte imobiliare noi - fie ele locuinţe, clădiri de birouri sau imobile comerciale, iar investitorii spun că stau cu terenurile goale, blocate, neputând nici să dezvolte, nici să vândă.

Ziarul Financiar şi BREC organizează pe 14 decembrie 2022 o conferinţă cu titlul „The place to be – Cum dezvoltăm sustenabil Bucureştiul?”, în care îşi propune ca, împreună cu autorităţi, dezvoltatori, constructori, experţi, să scoată la lumină principalele domenii în care Capitala poate creşte, devenind astfel un oraş în care să vrei să trăieşti şi să te dezvolţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO