Business Construct

Dezvoltatorii pregătesc 171.000 mp de centre comerciale pentru 2020 şi 2021. În prim-plan revin dezvoltatorii de galerii comerciale. Galeriile comerciale şi strip-mallurile cu magazine în care se poate intra direct din exterior intră în prim-plan pe măsură ce noile devoltări de mari malluri aşteaptă ca pandemia să treacă

Dezvoltatorii pregătesc 171.000 mp de centre comerciale...

Autor: Bogdan Alecu

12.11.2020, 00:05 796

♦ Galeriile comerciale şi strip-mallurile cu magazine în care se poate intra direct din exterior intră în prim-plan pe măsură ce noile devoltări de mari malluri aşteaptă ca pandemia să treacă.

Stocul de spaţii de retail modern din România, format din centre comerciale, parcuri de retail şi galerii comerciale, a depăşit nivelul de 4 milioane de metri pătraţi, însă ritmul de dezvoltare al pieţei va încetini în perioada următoare, potrivit unei analize a companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

În ultimele trei luni au fost finalizate lucrările la Dâmboviţa Mall, primul centru comercial modern din Târgovişte dezvoltat de Prime Kapital şi MAS Real Estate, precum şi AFI Palace Braşov, parte a unui proiect mixt care cuprinde şi spaţii de birouri. Pe componente, centrul comercial are o suprafaţă închiriabilă de 45.000 mp, în timp ce prima etapă a proiectului de birouri dispune de 15.000 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO