• Leu / EUR4.9405
  • Leu / GBP5.6264
  • Leu / USD4.5913
Business Construct

Dezvoltatorul imobiliar belgian Speedwell a luat o finanţare de 24,3 milioane euro de la BRD pentru a construi două clădiri rezidenţiale în Timişoara, parte a proiectului Paltim

Dezvoltatorul imobiliar belgian Speedwell a luat o finanţare de 24,3 milioane euro de la BRD pentru a construi două clădiri rezidenţiale  în Timişoara, parte a proiectului Paltim

Autor: Roxana Rosu

02.02.2023, 12:56 771

Dezvoltatorul imobiliar belgian Speedwell a luat o finanţare de 24,3 milioane euro de la BRD Groupe Societe Generale pentru a construi două clădiri rezidenţiale verzi în Timişoara.

"La PALTIM, locatarii vor găsi toate lucrurile de care au nevoie: o zonă nouă, liniştită, dar dinamică, cu apartamente, birouri, două clădiri istorice restaurate, vedere la râul Bega, facilităţi în jur, parcuri în apropiere, acces uşor la centrul oraşului şi la alte puncte de interes. Pe scurt, au la îndemână toate cele necesare pentru cea mai bună calitate a vieţii.", a declarat Didier Balcaen, CEO-ul Speedwell.

Clădirile rezidenţiale din PALTIM, situate pe malul râului Bega, vor include apartamente de 2, 3 şi 4 camere, precum şi garsoniere.

Complexul Paltim va include şi o clădire de birouri.

"Piaţa rezidenţială este, în prezent, una dintre cele mai atractive din România din punctul de vedere al finanţărilor verzi, iar BRD este pe deplin pregătită pentru rolul de bancă finanţatoare sau de structurare verde. Ne bucurăm să contribuim la succesul acestui nou proiect ce urmează a fi dezvoltat de Speedwell, unul dintre clienţii noştri tradiţionali, şi ne reafirmăm disponibilitatea de a finanţa tranziţia verde a companiilor româneşti", a declarat Maria Rousseva, Director General adjunct al BRD, responsabil cu activităţile de corporate banking.

Împrumuturile au fost structurate de BRD în conformitate cu principiile LMA Green Loans şi cu prevederile criteriilor de contribuţie substanţială ale taxonomiei UE pentru atenuarea riscurilor legate de schimbările climatice, aplicabile acestui tip de dezvoltări.

Consilierul juridic al BRD a fost firma de avocatură Kinstellar, care a asigurat consultanţă în procesul de due diligence, cât şi pe parcursul tuturor etapelor de pregătire, negociere, semnare şi încheiere a tranzacţiei financiare, în legătură cu documentaţia creditelor.

Echipa Kinstellar a fost condusă de Magdalena Răducanu (Special Counsel şi Head of Banking).

BRD a beneficiat de asistenţă din partea Colliers International pentru verificarea alinierii la criteriile de taxonomie ale UE. Echipa de Banking & Finance a Wolf Theiss, condusă de Claudia Chiper, partener, şi Simona Alecu, consilier extern, au oferit consultanţă pentru Speedwell în această tranzacţie, sub coordonarea Nataliei Sarpi, CFO.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9405
Diferență: 0,3045
Ieri: 4.9255
Azi: 4.5913
Diferență: 0,0196
Ieri: 4.5904
Azi: 5.6264
Diferență: 0,4481
Ieri: 5.6013
Azi: 5.0084
Diferență: 0,407
Ieri: 4.9881