Business Construct

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a obţinut anul trecut un profit din exploatare consolidat de 98,5 milioane lei în 2021, în creştere uşoară faţă de 2020

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a...

Autor: Roxana Rosu

25.02.2022, 09:56 160

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a obţinut, la nivel de grup consolidat, un profit din exploatare de 98,5 milioane lei în 2021, în creştere uşoară faţă de 2020, când se situa la 96,8 milioane lei, pottrivit raportului financiat publicat vineri la BVB.

Marjă brută a crescut la 36%, de la 31% în 2020.

Profitul net s-a diminuat la 70,3 milioane lei, comparatic cu 74 miliaone lei cu un an înainte.

Compania a semnat anul trecut contracte de pre-vânzare pentru 430 de apartamente, în creştere cu 37% faţă de anul anterior, cu o valoare totală de 250 milioane lei şi a semnat contracte de vânzare pentru 183 de unităţi din care a obţinut venituri de 138 milioane lei.

Acţiunile companiei au înregistrat un avans de 120% la BVB, pe fondul unor volume de tranzacţionare mai mari, compania trecând pentru prima dată de pragul din august de 1 miliard Lei capitalizare bursieră.

“Anul 2021 a marcat începutul construcţiilor pentru extinderea sau demararea unor noi proiecte, operaţiuni care pe segmentul rezidenţial durează aproximativ 3 ani. A fost, totodată, un an în care am optimizat procese, am investit masiv, am achiziţionat terenuri şi am făcut paşi concreţi pentru expansiune în cele mai importante oraşe ale ţării. Ca rezultat, am constat o creştere a interesului clienţilor, fapt vizibil în creşterea numărului de pre-vânzări de anul trecut, dar şi a investitorilor, care au decis să vină alături de noi şi au subscris la majorarea de capital social care a avut loc în ianuarie a acestui an. Ne dorim creşterea free-float-ului şi a lichidităţii acţiunilor IMPACT la bursă, în susţinerea programului de finanţare prin noi emisiuni de obligaţiuni verzi şi acţiuni”, a declarat Constantin Sebeşanu, CEO Impact Developer & Contractor.

Compania a cumpărat în 2021 un teren de 2,6 ha în Iaşi, în completarea celui achiziţionat în anul 2020. Întregul teren are o suprafaţă totală de 5 ha şi va fi utilizat pentru dezvoltarea ansamblului Greenfield Copou, unul dintre cele mai mari proiecte din zona Moldovei, ce va cuprinde 1.062 apartamente cu o valoare estimată la 830 milioane lei.

Strategia de dezvoltare a companiei pe următorii 6 ani vizează dezvoltarea de construcţii rezidenţiale de 1,25 milioane mp, cu o valoare de piaţă estimată la peste 1,5 miliarde Euro.

Impact este controlat  în proporţie de 59,9% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian deţine 15,9% din capitalul social. Compania deţine terenuri în Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Oradea,unde construieşte Greenfield Băneasa (extindere, Bucureşti), Boreal Plus (Constanţa), Greenfield Copou (Iaşi), Luxuria City Center (Bucureşti), Greenfield West (Bucureşti) şi Lotus (Oradea).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO