Business Construct

Diaconu aşteaptă afaceri de 100 mil. euro la Delta ACM

25.08.2011, 00:01 215

Compania de construcţii Delta ACM, controlată de omul de afaceri Florea Diaconu, a consemnat în primul semestru afaceri de circa 125 de milioane de lei (30 de milioane de euro), similar primelor şase luni ale lui 2010, dar se aşteaptă la venituri de circa 100 de milioane de euro pentru întregul an, în creştere cu 10%.

"Încasările nu au mers foarte uşor în prima parte a anului, însă ne aşteptăm ca la final de an cifra de afaceri să crească cu 10% faţă de anul anterior. De obicei, în ultima parte a anului se fac cele mai mari încasări", a declarat Diaconu. Compania a avut anul trecut afaceri de 91 de milioane de euro, cu 18 milioane de euro mai mult faţă de anul anterior.

Omul de afaceri se aşteaptă ca avansul afacerilor la nivelul anului 2011 să vină atât din proiectele pe care compania le are în derulare în ţară, cât şi din contractul de construire a unui tronson de autostradă în Irak, în valoare de 66,7 milioane de dolari (47,8 milioane de euro). Lucrările la acest drum au început în aprilie, iar Delta ACM urmează să încaseze în perioada următoare primii bani pe acest proiect, adică 3-4 mil. dolari.

"Deocamdată nu avem în plan să mergem şi în alte ţări, cel puţin până nu devenim suficient de puternici acolo unde suntem deja", a mai spus Diaconu.

Printre cele mai recente proiecte câştigate de Delta ACM în ţară se nu­mără lucrările de întreţinere şi administrare a străzilor din Bucureşti pe o perioadă de patru ani. Contractul are o valoare de 194,8 mil. lei (46,4 mil. euro) şi a fost adjudecat în consorţiu cu firmele Eurovia-Construct International, Drum Concept şi Global Service Proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO