Business Construct

Distributie: Proges extinde reteaua cu 20 de magazine

31.07.2008, 15:20 44

Compania Proges din Oradea, specializata in distributia de materiale pentru amenajari interioare, isi va extinde reteaua de magazine cu circa 20 de unitati in urmatorii trei ani, in urma unei investitii care se va ridica la circa 5 mil. euro.
"Acestea fac parte dintr-un plan de dezvoltare care se va derula pe o perioada de trei ani si care va avea ca finalitate acoperirea oraselor de dimensiune medie si mica din Romania", potrivit oficialilor companiei.
Compania a angajat pana in momentul de fata 850 de oameni, iar pana la sfarsitul anului acesta numarul de angajati va depasi cifra de 1.000. "Numarul de angajati depaseste momentan 850 si dorim ca pana la sfarsitul anului sa avem peste 1.000 de oameni", a spus Annamaria Anton-Bako, director de marketing al companiei Proges.
Pana in momentul de fata, Proges a deschis noi magazine in Caransebes, Turda, Fagaras, Barlad, Tecuci, Roman, Giurgiu si Deva.
Proges a obtinut in primele sase luni de activitate 45 de milioane de euro si estimeaza pana la sfarsitul anului acesta o cifra de afaceri de peste 110 milioane de euro, in crestere cu peste 37% fata de anul anterior.
Anul trecut compania a inregistrat o cota de 37% din piata de parchet romaneasca si o cifra de afaceri de aproximativ 80 de milioane de euro.
"In primele sase luni in 2008, Proges si-a mentinut pozitia pe piata, ceea ce indreptateste asteptarile de peste 110 milioane de euro", a spus Annamaria Anton-Bako, director de marketing al companiei Proges.
Proges a inceput anul trecut o campanie de extindere regionala prin deschiderea primului magazin din Ungaria, dintr-un plan mai amplu care presupune crearea unei retele de 20 de magazine, in care va investi peste 10 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO